20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

HRS: Zlonamjerna zamjena teza analitičara, pokazaćemo ko je koga formirao i instruira

Hrvatska reformska stranka (HRS) ocijenila je da je zlonamjerna zamjena teza “analitičara i pojedinih medija” da je malo biračko tijelo hrvatskog nacionalnog korpusa odlučilo o rezultatu parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Svako ko se iole razumije u crnogorske prilike i aktuelna politička dešavanja, kako su kazali, zna da su “ovakvi rezultati posljedica nečeg sasvim drugog”.

HRS je prema rezultatima Državne izborne komisije na osnovu 99.04 odsto prebrojanih glasova podržalo 0.13 odsto birača, i prema tim podacima, HRS, kao ni Hrvatska građanska inicijativa sa 0.27 odsto, nisu prešle cenzus za ulazak u parlament.

“Kao po starom dobrom običaju, na koje smo, mi pripadnici manjinskih naroda navikli još od 90-tih pokušava se svaki tuđi promašaj pripisati manjinama, a i časna i poštena ideja pretvoriti u njenu suprotnost. HRS su formirali ljudi čija lojalnost državi Crnoj Gori nikada nije bila upitna. Međutim, upravo su oni, koji su sve benefite i privilegije u ovom društvu ,,debelo” naplatili od države Crne Gore odlučili o rezultatima izbora. I tu treba usmjeriti analizu. Osnivači HRS nikada nijesu i neće baštiniti retrogradne ideje i postulate, ali je očigledno da je u državnim institucijama dosta onih koji su osim ruke na srcu dok se izvodi crnogorska himna u sebi pjevušili neke druge melodije”, navode iz HRS-a.

U daljem političkom djelovanju Hrvatske reformske stranke Crne Gore će se, kako su kazali, jasno pokazati “ko je đe i ko je koga formirao i instruirao.”

“A svim domaćim i stranim anlitičarima poručujemo da motiv za analizu traže u činjenicama, a ne u pretpostavkama i u apanažama nalogodavca, kojima moraju opravdati svoj analitički “potencijal“. Takvim anlizama unižavaju sebe i besprizorno pokušavaju svaliti krivnju na poštene ljude čistih biografija. Ovim saopštenjem prekidamo svaki dalji komentar na ovakve ili slične analize, a za sva druga pitanja koja se tiču daljeg političkog djelovanja HRS-a bićemo otvoreni za javnost”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije