7 C
Kotor

Slušaj online radio

Humanitarna prodaja kalendara Azila za pse

Naslovna strana kalendara – foto K. Matovi

Volonteri Azila za pse na Dizdarici, u cilju prikupljanja sredstava neophodnih za zbrinjavanje pasa, osmislili su kalendar za 2024. godinu čijom prodajom žele prikupiti sredstva za neophodne medikamente i poboljšanje uslova života pasa, koji čekaju svoj dom.

„Cijena kalendara iznosi 8 eura, a prva u nizu akcija prodaje, biće organizovana u nedjelju 31. decembra od 9 do 12 časova na Škveru. Takođe, kalendari se mogu kupiti “Kod Jeje”, adventskoj kućici čiji je zakupac Jelena Bajčetić, meštrica ukusnih zalogaja i prijatelj Volontera, čiji je punkt prvi kod objekta Galeb u Igalu“, navodi se u obraćanju volontera Azila, koji su, kako kažu, u pregovorima i sa veterinarskim ambulantama i pet šopovima gdje bi kalendari mogli takođe biti prodavani.

Pripremu kalendara za štampu i samo štampanje, gratis je omogućilo preduzeće Biro Konto, čime se ta štamparija pridružila velikoj porodici prijatelja Volontera. Kalendar su riječima i fotografijama ispunili volonteri, a sadrži fotografije pasa iz skloništa, spremnih za udomljavanje, te onih koji su tokom prošle godine udomljeni, ali i kratke, simpatične osvrte o karateristikama svakog od 12 pasa ponaosob.

Najčitanije