30 C
Kotor

Slušaj online radio

Inspektori u luci čuli grebanje iz kontejnera: Sretni pas spašen nakon osam dana

Foto – U.S. Coast Guard Sector Houston

Bila je srijeda popodne kad su inspektori američke Obalne straže u luci pregledavali kontejnere. Rutinski posao u Houstonu, u kojem nema mnogo iznenađenja. No, čim su čuli lavež i grebanje, shvatili su da će taj dan donijeti iznenađenje, prenosi Jutarnji list.

Vrlo brzo su ustanovili iz kojeg dolazi zvuk, pa su ga otvorili. Nije to bio nimalo lak posao, jer je kontejner bio na visini od sedam metara, postavljen na drugi i bio je na popisu onih koji su trebali biti ukrcani na brod i otići preko mora. No, uspjeli su ga spustiti i onda polako otvoriti.

Iznutra je izjurila kujica koja je bila jako sretna što su je spasili, ali prilično preplašena zbog ljudi i jako gladna. Unutra je provela barem sedam dana, bez hrane i vode, navodi Jutarnji list.

Što se dogodilo i kako je pas završio u brodskom kontejneru, ne zna se, no to vjerojatno nije nimalo lijepa priča. Nagađa se kako se uvukla u kontejner sama, u potrazi za zaklonom, a onda je on zatvoren i podignut na visinu. Ipak, na kraju je imala sreće – da je inspektori nisu čuli, put do odredišta sigurno ne bi preživjela.

U objavi na Facebooku, inspektori su objavili kako su je predali na skrb lokalnom skloništu. Prije toga su joj dali ime Connie kontejnerski pas. Tako su je u papire upisali zaposlenici skloništa u Pasadeni, kod kojih je trenutno na skrbi i koji će dati sve od sebe da joj nađu dom. Na svu sreću, to sklonište je jedno od onih koje životinje ne usmrćuje ako u određenom roku ne nađu dom.

Najčitanije