10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Humanitarni koncert Dragana Koprivice u krugu Specijalne bolnice za psihijatriju “Dobrota”

KONCERT DOBROTA

Humanitarni koncert Dragana Koprivice održan je u petak u krugu Specijalne bolnice za psihijatriju “Dobrota” u Kotoru.

Program je otvorila radna terapeutkinja Jelena Kljajević, koja se u ime ustanove zahvalila gostu na njegovim nastojanjima da humanitarnim koncertom uljepša boravak pacijentima ove bolnice. Pritom je istakla da na planu očuvanja psihofizičkog zdravlja osmijeh i dobro raspoloženje čine posebnu i neizostavnu terapiju, što se očito može priuštiti i češće nego što se misli, te pacijenti treba neki put i da pjevaju, recituju i raduju se zbog onih koji ih podržavaju.

Kljajevićeva je istakla i da Koprivica organizuje koncert u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u susret Svjetskom danu mentalnog zdravlja, koji se obilježava 10. oktobra, a da kulturni sadržaji sličnog tipa predstavljaju poseban ugođaj za sve pacijente, pozitivno utičući na proces liječenja i doprinoseći njihovom boljem opštem psihofizičkom stanju.

Koprivica se tokom programa predstavio prvo svojim aforizmima, koji su izazvali salve smijeha, zatim, sviranjem na harmonici, pjevanjem izabranih evergrin melodija, kao i domaćih starih i novih folk hitova.

U kreiranju izvrsne atmosfere, uz pjevanje Koprivice i sviranje na harmonici, učestvovali su i pacijenti, koji su pjevali poznate refrene, a njihovo dobro raspoloženje osjećalo se tokom cijelog susreta.

Nakon humanitarnih izvođenja predstave Studentskog teatra “Desert flower”, po tekstu i režiji Koprivice, u JU “Kakaricka gora”, “Komanski most” i Dječji dom “Mladost” – Bijela, i njegovih koncerata u Zatvoru – Bijelo Polje, JU “Komanski most”, “Kakaricka gora” i Centar “Ljubović”, nastaviće se izvođenja predstave i koncerata u ustanovama posebnog tipa.

Prvi sljedeći koncert zakazan je za 7. oktobar u Dječjem domu “Mladost” – Bijela.

Humanitarno muzičko veče u Budvi u zgradi Akademije znanja biće održano 24. oktobra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoja JU Dnevni centar “Biseri” – Budva, a zakazuju se i drugi koncerti na kojima će kao gosti programa nastupati i pjesnici Sanja Veličković Radonjić i Darko Bulić.

Najčitanije