17 C
Kotor

Slušaj online radio

Ina pregovara o kupnji pet benzinskih pumpi u Crnoj Gori

INA
INA
Biznismen iz Republike Srpske Gordan Pavlović pregovara sa hrvatskom naftnom kompanijom INA o prodaji pet benzinskih pumpi u Crnoj Gori koje su do maja ove godine bile u vlasništvu crnogorske kompanije Vuk Petrol, potvrđeno je Vijestima iz nekoliko izvora.

Pavlović je u maju ove godine od porodice Vukšić preuzeo Vuk Petrol pumpe u Tivtu, Kotoru, Bijelom Polju, Mojkovcu i na izlazu iz Podgorice, izmirio obaveze prema Crnoj Gori, napravio ribrending proizvoda koji su nazvani Pavgord i već neko vrijeme pregovara sa INA-om.

“Ima tu priče, ali još ništa konkretno”, kazao je Vijestima Pavlović.

Najveća vrijednost bivših pumpi Vuk Petrola su atraktivne lokacije i prateći objekti, posebno u Tivtu i Kotoru. Ako ih INA preuzme imaće ukupno šest pumpi u Crnoj Gori plus plinaru u Tivtu, kojom sada gazduje sa jednom benzinskom pumpom.

Direktor kompanije INA Crna Gora Zoran Obradović kazao je Vijestima da sa Pavlovićem nije zaključen nikakav ugovor. On je potvrdio da su zainteresovani za širenje poslovanja u Crnoj Gori tokom 2017.

Na crnogorskom tržištu trenutno ima skoro 100 benzinskih pumpi. Najviše ih ima Jugopetrol (35), slijedi Lukoil sa 11. INA bi bila treća ako preuzme pumpe Vuk Petrola.

Najčitanije