16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Investitor rizorta Bigova Bay u komunalnu infrastrukturu ulaže 6,2 mil eura

Bigova Bay – foto briv.me

Ova godina biće posvećena razvoju infrastrukture budućeg kompleksa Bigova Bay na rtu Trašte u kotorskoj opštini, kazao je za Pobjedu Walid Al Najjab, predstavnik investitora. Najavljeno je da će u taj projekat biti uloženo 400 mil EUR.

– Planiran je turistički rizort “mixed used” namjene koji će uključivati hotel, restorane, vile i druge stambene, komercijalne i zabavne komponente. Predviđen kapacitet izgradnje na dijelu poluostrva koji je u posjedu Bigove Bay je veći od 105.000 kvadrata bruto građevinske površine – najavio je Al Najjab, dodajući da su rezidencijalne jedinice namijenjene prodaji.

– Projekat se realizuje u skladu sa Državnom studijom lokacije Sektor 38 i Lokalnom studijom lokacije Trašte, odnosno njihovim izmjenama i dopunama iz 2015. godine koje definišu dozvoljene spratnosti za rezidencijalnu i hotelsku komponentu – naglasio je Al Najjab.

Opština Kotor, Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora i kompanija Bigova Bay potpisali su u decembru 2019. godine sporazum kojim je predviđena izgradnja dva hotela, od kojih je jedan sa 478 ležajeva, a drugi je manji, uz određeni broj vila.

U avgustu 2020. potpisan je prvi izvođački ugovor između kompanija BBI Development i Briv Construction za komunalno opremanje zemljišta i izgradnju komunalne infrstrukture za potrebe projekta Bigova Bay. Prva faza radova završena je sredinom 2021.

BIGOVA-BAY

Vlada je prošle godine dala saglasnost da se upiše hipoteka na katastarskoj parceli broj 1483/1, l.n. 547, KO Lješevići, procijenjene vrijednosti 7,47 mil EUR u korist kompanije Bigova bay. Tada je pojašnjeno da je time ispunjena preuzeta obaveza, čime se stiču uslovi za početak izgradnje ovog kompleksa. U novembru je potpisan ugovor za izgradnju vodovoda, struje i optike za Donji Grbalj, vrijednosti 6,2 mil EUR, a rok za završetak radova je 13 mjeseci.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije