20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Italija uvela kontrole na granici sa Slovenijom i Austrijom

Italija granica – foto EPA

Italija je danas u 14 sati uvela kontrolu na granici s Austrijom te sa Slovenijom i na graničnim prijelazima zaustavlja otprilike svako deseto do petnaesto vozilo, a ponegdje kontrole još nisu uspostavljene. Kod Fernetiča na slovenskoj strani granice stvorila se manja kolona, ​​javlja slovenski Primorski dnevnik.

Tamo talijanska policija nasumično zaustavlja uglavnom vozila sa zatamnjenim staklima, kombije i vozila koja mogu skrivati osobe ili predmete, prenijela je ANSA. Na prijelazima Repentabr i Škofije u 14 sati nije bilo kontrola, prenosi STA.

Italija uvodi kontrole zbog promijenjene sigurnosne situacije u Europi i na Bliskom istoku, a bit te privremene mjere je prevencija terorizma i organiziranog kriminala.

Za nadzor granice sa Slovenijom angažirano je dodatnih 350 policajaca i vojnika koji će pomagati tamošnjim snagama sigurnosti. Kontrola će se na većim graničnim prijelazima odvijati 24 sata dnevno, dok će na manjim biti sporadična.

Kontrola će trajati do 30. oktobra, a za 2. novembra Italija planira sastanak s predstavnicima slovenskih i hrvatskih vlasti u Trstu na kojem će razgovarati o graničnim kontrolama, javila je austrijska tiskovna agencija APA.

Izvor:Hina

Najčitanije