14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba “Crna Gora sa palete ruskih umjetnika”

Plakat, sa palete ruskih umjetnika

Izložba “Crna Gora sa palete ruskih umjetnika” biće otvorena u utorak, 13. septembra u JU Muzej i galerija Tivat sa početkom u 20 sati.

Nastavljajući tradiciju predstavljanja savremenih ruskih slikara, izložba je već petu godinu zaredom realizovana u okviru zajedničkog projekta “Crna Gora sa palate ruskih umjetnika” i JU Muzej i galerija Tivat. Ove godine svoje radove predstaviće: Sergej Alduškin, Natalija Andrejčenko, Elena Djomina, Larisa Gordijeva, Anatolij Ivakin i Mirjana Stojanović.

Autorka projekta Mirjana Stojanović zapisala je: „Za vreme trajanja projekta i izložbi u galeiriji u Tivtu, uključujući i ovogodišnje učesnike, ovdašnjoj publici su predstavljeni radovi više od 30 autora. Svi su oni sa velikim zadovoljstvom prihvatili poziv da učestvuju uprojektu „Crna Gora sa palete ruskih umjetnika“. Većina nastalih radova je sa slikarima pošla u njihovu domovinu i na taj način će lepota i drgoceni utisci sa ovih prostora, pretočeni u umetnička dela biti predstavljeni širokoj publici u njihovim gradovima, na velikom prostoru, od Murmanska na severu, preko Moskve do Joškar – Ole u Republici Marij El, na istoku, iza Volge.”

Izložbu koja će biti postavljena u galerijskom prostoru na prvom spratu svečano će otvoriti Mirjana Stojanović na platou ispred galerije.

Najčitanije