21.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba radova vajara Teofila Okiljevića u četvrtak, 30. septembra u Tivtu

Crteži, skulpture i objekti

Izložba radova akademskog vajara Teofila Okiljevića „Crteži skulpture i objekti“ biće otvorena u Muzeju i galeriji Tivat u četvrtak, 30.septembra sa početkom u 19 sati.

Teofil Okiljević je rođen u Trebinju, Srednju likovnu školu ,,Petar Lubarda“ je završio na Cetinju. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, odsjek Vajarstvo u klasi redovnog prof. mr  Željke Momirov 2020. Trenutno je student master studija na ALU Trebinje, mentor red. prof. mr Željka Momirov. Dobitnik je više nagrada i priznanja od kojih su najznačajnije:

2013 – I mjesto na VIII bijenalu grafike u Poljskoj;
2012 – II mjestno na međunarodnom konkursu Celje, Slovenija;
2016 – III mjesto na likovnom konkursu ,,Lubarda kao inspiracija“Tivat;
2016 – III mjesto ,,Poslovni izazov zapadnog balkana“ Zagreb;
2016 – III mjesto literarni konkurs ,,Život koji želim i za koji ću se boriti“ Cetinje;
2011 – Posebna  sa međunarodnog konkursa – Turska.

Učestvovao je u projektima: 2020 – Međunarodni projekat i izložba Tree of Life, Univerzitet  SV. Kliment Ohridski, Sofija, Bugarska/ 2019 – Fluid, Cetinje (u organizaciji FLU Cetinje)/ 2019 – Fluid, Tivat /2019 – ,,Mural of tolerance“ u Poljskoj, Erazmus projekat EU

Teofil Okiljević imao je tri samostalne i  više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Likovna publika u Crnoj Gori po prvi put će moći vidjeti radove ovog mladog i talentovanog vajara.

Izložbu će svečano otvoriti direktorica JU Muzej i galerija Tivat mr Jelena Bošković na platou ispred galerije.

 

Najčitanije