19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

JP Morsko dobro rekonstruisalo pet pristaništa u Boki

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je protekle godine izvršilo sanaciju 5 objekata obalne infrastrukture i to: Pristaništa Zaječarsko mulo u Baošićima i pristaništa u uvali Žanjic u opštini Herceg Novi,  potom pristaništa – ponte u Stolivu i  pristaništa – rive Muo u opštini Kotor, kao i pristaništa Bazdanj u opštini Tivat.

Ove sedmice je završena sanacija pristaništa- rive Muo u Kotoru. Radovi su obuhvatili   čišćenje morskog dna u akvatorijumu pristaništa, podvodni iskop materijala ispod kote -2,0m radi izrade fundamenta objekta, izradu AB zidova i temelja podvodnim kontraktorom, sve prema propisanim tehničkim uslovima.

Za ovaj posao, a prema utvrđenom Radnom nalogu i definisanom projektnom zadatku uložena su sredstva u iznosu od 31.273,72 eura.

Nakon pristaništa Muo,  pristupiće će se poslednjoj fazi realizacije projektata – sanacija objekata obalne infeastrukture za tekuću godinu, kada će biti izvršena sanacija pristaništa i mandraća u Baošićima ( kod Lanterne ) i pristaništa i mandraća u Kumboru.

Završetak radova na sanaciji preostalih objekata planiran je do početka ljetnje turističke.

Izvođač radova na reknstrukciji pristaništa u Boki je firma „Đokić group“ d.o.o. a ukupna opredjeljena sredstva za sanaciju  svih pristaništa iznose 162.500,00 €.

Najčitanije