23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

JU Muzej i galerija Tivat pridružila se akciji Evropske omladinske kartice (EYCA)

Omladinska kartica – foto Mihael Miko Đuričić

Direktorica JU Muzej i galerija Tivat Danijela Đukić i izvršni direktor NVO “Centar za omladinsku edukaciju” Jugoslav Radović potpisali su ugovor o saradnji na realizaciji projekta Evropske omladinske kartice (EYCA) u Tivtu.

Evropska omladinska kartica (EYCA) je jedina zvanična i besplatna benefit kartica podržana od strane Ministarstva sporta i mladih, koja u Crnoj Gori omogućava svim crnogorskim građanima i građankama uzrasta 13-29 godina da koriste preko 250 popusta u našoj zemlji i preko 30 hiljada popusta u čitavoj Evropi. Značaj projekta i pozitivni efekti na kvalitet života mladih ljudi su prepoznati kroz različita strateška dokumenta, kao što su Srednjoročni program rada Vlade Crne Gore (2022-2024) i Program osnaživanja Evropske omladinske kartice (2022-2024), te lokalne akcione planove i strategije.

Projekat Evropske omladinske kartice (EYCA) u Crnoj Gori od 2018. godine realizuje NVO Centar za omladinsku edukaciju uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva sporta i mladih, u ime Vlade Crne Crne Gore.

Korisnici Evropske omladinske kartice (EYCA) svoja prava mogu ostvarivati,pokazivanjem fizičke EYCA kartice ili digitalne EYCA kartice (mobilna aplikacija EYCA Montenegro) i ostvariti popust u iznosu od 15%.

Podsjetimo da su predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović i izvršni direktor NVO “Centar za omladinsku edukaciju” Jugoslav Radović potpisali tokom oktobra 2023. godine ugovor o nastavku saradnje na realizaciji projekta Evropske omladinske kartice (EYCA) u Tivtu. Potpisivanju ugovora o produžetku saradnje prisustvovali su sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević i savjetnik u Sekretarijatu Aleksandar Daković.

Smatrajući da kultura treba da bude dostupna što većem broju mladih što predstavlja širi javni interes mogu samo da iskažem zadovoljstvo što se JU Muzej i galerija Tivat pridružila ovoj akciji ističe direktorica Danijela Đukić.

Najčitanije