10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kanski pobjednik zatvara festival filma u Herceg Novom

Herceg Novi – foto FFHN

Dobitnik Zlatne palme na festivalu u Kanu, film „Trougao tuge” reditelja Rubena Ostlunda zatvoriće 35. izdanje najvećeg festivala filma u Crnoj Gori i jednog od najznačajnijh u regionu, Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festivala.

Veče će početi ceremonijom dodjele nagrada u tri takmičarske selekcije – dugometražnog igranog, dokumentarnog i igranog filma, na Kanli kuli u 20 časova, nakon čega će uslijediti projekcija filma.

Poslednji dan Festivala obilježiće i program posvećen jubileju – 100 godina bioskopske kulture u Herceg Novom. Program će biti upriličen u Dvorani Park, od 18 časova, a potom će uslijediti projekcija filma „Čakule sa Feliksom“ Mitra Terzića.

U skladu sa odlukom Savjeta 35. FFHN-MFF, odluke o nagradama biće saopštene na ceremoniji zatvaranja festivala. U selekciji dugometražnog igranog filma biće dodijeljen Grand Pri festivala – Velika zlatna mimoza i Zlatne mimoze za najbolju režiju, scenario, mušku i žensku ulogu, kao i nagrada „Živko Nikolić“ za specijalni doprinos filmskom izrazu, a u selekciji dokumentarnog i studentskog filma Zlatna mimoza za najbolja ostvarenja

Na programu danas  su, kao i svih proteklih festivalskih dana, reprize filmova koji su prethodne noći prikazani na Kanli kuli: “Jahači” Dominika Menceja i “Elegija lovora” Dušana Kasalice, u 14, odnosno 16 časova, u sali Dvorane Park.

Pokrovitelji 35. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festivala su Ministarstvo kulture i medija Crne Gore i Opština Herceg Novi, a izvršni producent Javna ustanova kulture „Herceg fest“.

Najčitanije