13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kapetan Mirko Fuštić na čelu Lučke kapetanije Kotor

Kotor - Lučka kapetanija
Kotor – Lučka kapetanija foto Boka News

Kapetan Mirko Fuštić, dosadašnji inspektor međunarodne plovidbe, preuzeo je funkciju novog kapetana Lučke kapetanije Kotor.

Na tu poziciju ga je imenovalo Ministarstvo pomorstva i saobraćaja, a on je bio jedini kandidat koji se prijavio za tu funkciju, prenosi Radio Tivat.

Od iznenadne smrti kapetana Bruna Brkanovića u aprilu 2022. godine, dužnost lučkog kapetana u Kotoru obavljao je šef kapetanije u Baru, kapetan duge plovidbe Predrag Ratković.

Ministarstvo je novog kapetana imenovalo po internom oglasu.

Direktorka Direktorata za pomorstvo, Maja Mijušković, kazala je da se nada da će Fuštić, shodno svom ranijem iskustvu u pomorstvu i na poslovima Port State Control inspektora, uspješno obavljati ovu dužnost.

Mijušković je kazala za Radio Tivat da iako je Lučka kapetanija Kotor organ pod nadležnošću Ministarstva saobraćaja i pomorstva, izuzev urgencija, taj organ nema formalnu osnovu da obnovi zgradu Lučke kapetanije Kotor na Luži, koja je pretrpjela oštećenja prilikom izgradnje pothodnika na kotorskoj rivi.

„U više navrata smo se obraćali nadležnom organu, to je Uprava za imovinu, upućivali molbe i apele da se što je moguće prije pristupi rekonstrukciji te zgrade, ali nažalost, još nemamo konkretne aktivnosti po tom pitanju s njihove strane. Mi ćemo, naravno, kao Ministarstvo u čijem sastavu funkcioniše Lučka kapetanija, nastaviti da insistiramo na tome,“ poručila je Mijušković.

Izvor:Mina

Najčitanije