25.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kijevom odjekuju eksplozije i sirene za uzbunu

Kijev
Foto: Gleb Garanich / Reuters

Niz eksplozija odjeknuo je ukrajinskim glavnim gradom Kijevom rano u subotu dok su jedinice protuzračne obrane djelovale na ruske bespilotne letjelice, rekli su Reutersovi svjedoci.

Eksplozije su zabilježene na objema obalama rijeke Dnjepar koja prolazi kroz grad, a nije bilo neposrednih izvješća o žrtvama ili ozbiljnoj šteti.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da su protuzračne jedinice krenule u akciju dok su skupine dronova letjele u blizini grada. Rekao je da ruske snage gađaju područja u blizini njegova središta.

Protuzračna aktivnost bila je velika, rekao je, u okrugu Darnytskyi na istočnoj obali Dnjepra, a eksplozije su pogodile i povijesni Podil na suprotnoj obali.

Reutersovi svjedoci izvijestili su o glasnim eksplozijama malo iza ponoći, a nova serija eksplozija u sljedećih 45 minuta pogodila je područja u blizini središnjih četvrti Kijeva.

Svjedoci su rekli da su se sirene za zračnu uzbunu oglasile na istočnoj obali rijeke Dnjepar, ali na zapadnoj obali policija je putem zvučnika upozorila stanovnike na zračnu uzbunu.

Vlasti su ih obavijestile i o mogućim raketnim napadima u područjima regije Kijev koja okružuju glavni grad, gdje su također zabilježene eksplozije.

Upozorenje na zračni napad ostalo je na snazi u dijelu teritorija koji se proteže kroz središnja područja zemlje.

Izvor:HRT-Hina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije