23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Knjiga “Veljko Uskoković, vaterpolo karijera za ponos” ugledala svjetlost dana

Sa promocije knjige Uskokovića – Lazar Ružić

Promocija knjige “Veljko Uskoković, vaterpolo karijera za ponos” – autora Dubravka Stamatovića, održana je sinoć u prepunoj sali Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” u Podgorici.

Proslavljeni crnogorski vaterpolista imao je karijeru za ponos i tu čast da nosi zastavu Crne Gore na prvim Olimpijskim igrama, od sticanja nezavisnosti u Pekingu 2008. godine. Na promociji su govorili predsjednik COK-a Dušan Simonović, dugogodišnji novinar RTCG Branko Vujisić, Veljko Uskoković i moderator Sabrija Vulić.

– Hvala medijima, mojoj porodici, prijateljima, sportistima, sportskim radnicima, kao i onima koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju promociji, a doprinijeli su da knjiga ugleda svjetlost dana. Zahvalnost dugujem Dušanu Simonoviću, Branku Vujisiću, Sabriji Vuliću, koji su biranim riječima, toliko toga lijepog rekli o knjizi. Pozdravljam gospodina Gorana Jovanovića, osnivača Fondacije “Budi human”. Fondacija, radi sjajne stvari, pomaže onima, kojima je pomoć najpotrebnija, i to me je i podstaklo da se upustim u ovaj projekat – rekao je Uskoković.

– Knjiga je retrospektiva mojih sportskih događaja. Ima ponešto i iz mog privatnog života. Prije svega pominju se sva velika takmičenja, utakmice na kojima sam nastupao, ali i ona manja bitna, koja su meni draga. Knjiga, govori o meni, ali ne samo o meni – govori o 40 godina, kotorskog, crnogorskog i jugoslovenskog, pa i svjetskog sporta, viđenog iz mog ugla, i iz ugla autora knjige gospodina Stamatovića. U knjizi se govori o saigračima sa kojima sam igrao, i protiv kojih sam igrao, neki su i ovdje. Trenerima, sa kojima sam sarađivao, neki od njih nažalost nisu među živima – naveo je Uskoković i dodao da njegova knjiga treba bude podstrek i ostalim crnogorskim sportistima da krenu u istom pravcu.

Na promociji je saopšteno da će sva sredstva od prodaje knjiga biti uplaćena Fondaciji “Budi human”.

Izvor:Dan

Najčitanije