16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Knjižara So i poštansko sanduče

PTT
PTT – Britanka Annice Peace

Iako je Knjižara So dostavila Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog bogatu dokumentaciju koja uključuje pismo direktoru Pošte Herceg Novi S. Samardžića (i njegov odgovor, br. 12000-312/2, od 24. IV 2014), u vezi s višegodišnjim nastojanjem Knjižare So da doprinese poštanskoj kulturi grada Herceg Novog – na Dan pobjede, 9. maja 2016. poštansko sanduče dislocirano je sa ugla Trga N. Đurkovića i Kruševičke pjace – na zid Knjižare So.

Knjižara So je do sada izdala nekoliko jubilarnih spomen-pečata u slavu prvog gradskog klasičnog knjižara Jova Sekulovića (1879-1950), kao i reprinte biranih razglednica s upravo onim motivima koje je prvi gradski knjižar izdao prije 100 i više godina. Sem toga, osim Pošte Herceg Novi, Knjižara So jedina ima PTT marke u ponudi, čime dodatno doprinosi poštanskoj kulturi.

Budući da je Knjižara So prepoznata kao institucija kulture koja baštini tradiciju hercegnovskog knjižarstva Jova Sekulovića (od 1898!), Pošta Crne Gore (centar pošte Herceg Novi), postavila je PTT sanduče na pročelje fasade Trga Nikole Đurkovića br. 3.

I sada, ne samo što se razglednice i PTT marke mogu kupiti na jednom mjestu, nego se mogu i ubaciti, finalmente, u poštansko sanduče.

Prva osoba koja je svečano ubacila frankiranu razglednicu u novopostavljeno poštansko sanduče na zidu Knjižare So bila je Britanka Annice Peace, koja je s radošću pristala da pozira ovim povodom.

Gligo Bjelica

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije