20 C
Kotor

Slušaj online radio

„Kod“ u Tivtu

Kod

Izložba pod nazivom „Kod“ Katarine Laković iz Podgorice  biće otvorena u Muzeju i Galeriji Tivat u utorak, šestog oktobra.

Katarina Laković rođena je 1993. godine u Podgorici. Osnovne i specijalističke studije dizajna vizuelnih komunikacija završila je na Fakultetu vizuelnih umjetnosti Univerziteta „Mediteran“. Tokom studija učestvovala je na brojnim radionicama i konkursima, kao i u izradi murala u četiri različite ustanove: na Fakutetu vizuelnih umjetnosti, u dječijoj bolnici, u Centru za prava djeteta i u Resursnom centru. Od decembra 2019.  radi kao saradnica u nastavi na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, (Istorija umjetnosti 1 i 2, Umjetnost XX vijeka 1 i 2, Savremene teorije slike 1 i 2).

Izlagala je na Art Festivalu u Podgorici 2018, u Dvorcu Petrovića na Kruševcu (Centar savremene umjetnosti) 2019. godine u sklopu izložbe Bio-Kosmos, koja je nastala u saradnji Fakulteta vizuelnih umjetnosti i Ministarstva nauke, kao i na samostalnim izložbama 2020. godine: u galeriji hotela Centreville u Podgorici, u kafe klubu Biro u Podgorici i u galeriji Klub (Centar savremene umjetnosti) u Podgorici.

Izložbu će u 19 sati otvoriti istoričarka umjetnosti Nina Milićević. Izložba će biti otvorena do 23.oktobra.

Iz Muzeja i galerije podsjećaju posjetioce da drže propisanu distancu, da nose maske, te da prilikom ulaska u objekat dezinfikuju ruke.

Najčitanije