18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Komedija Teatra 303 “Hotel Promaja” stiže u Podgoricu

Teatar 303 – Hotel promaja

Nakon Kotora, Tivta i Herceg Novog  komedija Teatra 303 “Hotel Promaja” stiže u Podgoricu.

06.03.2023. u 20 sati  Teatar 303 će u velikoj sali KIC-a Budo Tomović z nasmijati podgoričku publiku i prenijeti im malo Kotorskog duha.

Ova komedija na jedan komičan način preslikava pogrešne investicije u našoj zemlji i prikazuje bahati odnos “modernih” investitora prema radnicima i prema društvu u cjelini.

Kontroverznim investitorima je promaja u džepu i u glavi, ali od svojih neostvarenih želja ne vide stvarnost, a kamoli uništenu budućnost svojih zaposlenika.

Kroz predstavu provejava žal za starim dobrim vremenima, kad su pošteni rad i radnik bio cijenjen.

Ova predstava pruža osvrt na period bivše nam zajedničke domovine, koja je njegovala socijalu i koja je pružala kakvu takvu sigurnost zaposlenima. U samoj predstavi se osjeća sukob generacija, onih starih koje su izrastale u socijalizmu i cijenile posao i ovih mlađih koje je stvorio neokapitalizam i koje interesuje samo profit.

U predstavi se vidi i kako razlika u generacijama ima drugačiji odnos prema globalizaciji.

Komedija “Hotel Promaja” je dobila i poziv iz Sinja da u julu za vrijeme Sinjske alke  gostuje., što će ujedno biti treći nastup Teatra 303  za Sinjsku publiku, koja je oduševljena  kotorskim humorom.

U predstavi igraju: Neđeljko Kustudić, Sara Čizmović, Antonio Grgurević, Ksenija Maslovar, Dušan Kustudić, Lana Milović, Kosta Damjanović, Jelena Kvaščev, Ilko Marović, Daria Vukašinović, Andro Žižić, Mia Kuč i Dragan Buzdovan.

Scenario i režiju za predstavu je uradio Dragan Buzdovan.

Potrebnu scenografiju je uradila je NVO “Meštar i furešta”.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije