24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert Gradskog hora “Nikola Đurković“ oduševio mnogobrojnu publiku

Gradski hor – foto R. Kotor

Koncert Gradskog hora “Nikola Đurković“ održan je sinoć u prepunoj dvorani Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ – Crkvi Svetog Duha, u organizaciji Javne ustanove Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor.

Prema riječima korepetitorice Ljiljane Dončić, članice hora zadovoljne su nastupom.

“Bilo je jako lijepo. Zadovoljne smo što smo 2023. godinu završile ovako divnim koncertom. I hvala publici što je bila tu” – ističe Dončić.

Uz ovacije mnogobrojne publike, izvele su popularnu muziku stranih i domaćih autora, među kojima su: Prljavo Kazalište, Abba, Fugees, Frank Sinatra, Nina Badrić, Gibonni.

Gradski hor – foto R. Kotor

Repertoar su, kaže Dončić, pripremale skoro dva mjeseca.

Gradski hor broji 30 članova.

“Raspoloženi smo za prijem novih članova. Sada slijedi pauza za novogodišnje i božićne praznke. Od februara će biti ponovo audicija, pa pozivamo sve koji su voljni za dobro druženje i pjevanje da nam se pridruže” – navodi Dončić.

Podsjetimo, obnovljeni Gradski hor djeluje u okviru Kulturnog centra „Nikola Đurković“. Na njihovom repertoaru nalaze se obrade pop pjesama. Članove hora, koji vode profesorice Dušica Ćetković i Ljiljana Dončić, povezuje ljubav prema muzici i druženju.

/Irena Mačić Đurić/

Najčitanije