13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert i misa u crkvi sv. Petra u Bogdašićima povodom Sveta tri kralja

Koncert u crkvi Svetog Petra

Ovogodišnju svetu misu u crkvi sv. Petra u Bogdašićima – Tivat, povodom svetkovine Bogojavljena u narodu poznatija pod nazivom Sveta tri kralja, svojim su prisustvom i pjevanjem obogatili pjevači i pjevačice, te svirači KUD-a “Stjepan Radić” iz Pridvorja-Konavle (Hrvatska).

Misu je u prepunoj crkvi sv. Petra u Bogdašićima predslavio don Milidrag Janjić, župnik Tivta u koncelebraciji sa domaćim župnikom.

U svojoj propovijedi don Milidrag Janjić je podsjetio na značenje ovog blagdana, te je sve pozvao da prinesemo novorođenom Kralju svoje darove, koji ne moraju biti zlato, smirna i tamjan, nego dobra djela i život po deset Božjih zapovijedi i kršćanskim načelima.

Koncert u crkvi Svetog Petra

Na kraju mise don Dražen Kraljić je zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji koncerta, te ih pozvao da ostanu poslije mise na kratkom koncertu koji su održali umjetnici iz Pridvorja.

“Bio je ovo divan završetak kojim smo zaokružili ovo kratko, ali lijepo i sveto liturgijsko vrijeme Božića, koje službeno i liturgijski završava na prvu nedjelju nakon Tri kralja blagdanom Krštenja Gospodnjeg. Bilo je ovo iskustvo pravog kršćanstva i ispravnog način slavljena Boga, a ne nekim divljaštvom bilo koje vrste. Neka nam svima sveti Vlaho i sveti Tripun izmole milost da uvijek budemo Bogu vjerni i Njegovom Sinu Isusu Kristu koji se samo jednom rodio, živio, umro i uskrsnuo, te će opet samo jednom doći u svojoj slavi suditi žive i mrtve” – kazao je don Dražen Kraljić.

Koncert u crkvi Svetog Petra

Blagdan je Sveta tri kralja, Bogojavljenje, a sveta tri kralja su u kršćanskoj tradiciji kraljevi ili mudraci, koji su se prema Evanđelju došli pokloniti Isusu Kristu nakon rođenja u Betlehemu, a tradicija ih naziva Gašpar, Melkior i Baltazar.

Najčitanije