10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – “Kineski kroz igru”

Centar za kulturu Kotor foto Boka News

Povodom Dječije nedelje i početka novog ciklusa edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru”, a u duhu obilježavanja Nacionalnog dana Kine i Festivala sredine jeseni, Kulturni centar ,,Nikola Đurković” Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor, Udruženje za promociju sinologije Kotor i Kotorski Festival pozorišta za djecu u srijedu 7. oktobra od 17.30 sati organizuju izložbu radova polaznika radionice osmišljene u periodu poštovanja kućne izolacije. Izložba će se održati u dvorištu Kulturnog centra ,,Nikola Đurković”.

U toku aprila i maja, polaznici su iskazali kreativnost radovima i izvedbama na različite teme, počev od obilježavanja Dana kineskog jezika Ujedinjenih Nacija, Svjetskog dana knjige i autorskih prava, predstojećeg Festivala zmajevih brodova, radovima sa motivom zmaja, pande kao i na ostale teme u vezi sa kineskim jezikom i kulturom.

Pored upoznavanja sa kineskim jezikom radionice ,,Kineski kroz igru” podrazumijevaju i održavanje tematskih radionica iz oblasti sinologije odnosno nauke o Kini, kineske mitologije i kulture i radionice posvećene načinu obilježavanja najznačajnijih datuma u Kini. Predavač na radionicama je dr. Jelena Stjepčević, sinolog, a vode se uz asistenciju bibliotekarske savjetnice Jasmine Bajo.

Najčitanije