14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – obećanja lokalne vlasti od izbora do izbora, mještani dijela Dobrote ogorčeni…

Već više godina traje borba mještana najljepšeg dijela Dobrote, Opština Kotor, sa lokalnim rukovodstvom oko sanacije puta na Krivoj ulici (Ulica Boža Dabinovića). Međutim uprkos brojnim obećanjima, uglavnom pred izbore, nema rezultata. Kao i obično, čim se izbori završe sve se zaboravlja.

Kako su nam kazali mještani, oni su sami finansirali prije 6-7 godina asfaltiranje ulice ali zbog pucanja cijevi radnici vodovoda su put prekopali, otklonili kvar, zatrpali rupe i u takvom stanju ostavljen… Već godinama nezavršen, put će očigledno dočekati još jednu sezonu i goste, sa turističkom razglednicom koja kotorskoj turističkoj destinaciji nepriliči.

„Mjesto koje je poznato kao raj za turiste, u kojem se nalaze značajni turistički kapaciteti, apratmani visoke kategorije, turisti sve češće zaobilaze. Redovno plaćamo svoje obaveze državi, ali to ne pomaže, niko iz lokalne vlasti se ne osvrće na naš problem. Turisti nas u širokom luku zaobilaze baš zbog problema sa putem o čemu svjedoče i fotografije koje smo vam dostavili“ – kaže nam mještanin, pomorac koji se skoro iskrcao sa broda i koji je uložio značajna sredstva u svoje turističke kapacitete.

Ranije iz Direkcije javnih radova, sada Sekretarijat za investicije Opštine Kotor mještanima je rečeno da je novac za sanaciju puta je planiran budžetom i da postoji plan rekonstrukcije ulice Boža Dabinovića, međutim evo već godinama nikako da se krene u riješavanje problema.

I predhodna vlast (DPS) i nova vlast (Demokrate) nemaju sluha za mještane, njihove probleme i turistički razvoj, te se postavlja pitanje “gdje je novac namijenjen za sanaciju”, konstatuju mještani ovog dijela Dobrote.

Foto čitaoci iz Dobrote

Na poslednjim izborima apstinencija mještana iz ovog dijela grada je bila skoro 100% iako politički različitog mišljenja, narod je ujedinjen oko činjenice da niko tj. nijedna politička grupacija ili pojedinac iz struktura vlasti nema sluha za njihoe egzistencijalne probleme.

„Gospodo iz lokalne vlasti, mi od turizma živimo, velika sredstva uložili smo u apartmane, ali ko jednom od turista dođe više se ne vraće, novi kad dođu zbog puta otkazuju, a oni pak koji se zadrže, pišu loše recenzije…

Sramota je da ulica čuvenog kotorskog brodovlasnika izgleda na ovaj način, sramota je da nikome nije stalo a želimo da nam turistička ponuda bude kvalitetna, konkurentna i jaka.

Foto čitaoci iz Dobrote

Politički aktivisti su se sjetili Krive ulice (Ulica Boža Dabinovića), i kao uvjek bili puni obećanja samo pred avgustovske izbore 2020. godine, pa kasnije lokalne, ove godine predsjedničke u oba kruga kao i prije par dana kad su išli od vrata do vrata da mole da se glasa za njih na parlamentarnim izborima. I naravno sve je ostalo isto, kao i obično, obećanje ludo radovanje… poručuju rezignirano mještani ovog dijela Dobrote, koji razmišljaju da ponovo sami uplate nekoliko kamiona, miksera betona i dobrovoljnim radom riješe problem, ali i postavljaju pitanje zašto plaćemo poreze i ostale obaveze državi…

Fotografije govore više od riječi…

Najčitanije