7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor: Uhapšeno više osoba, pretresi na više lokacija

Interventna policija – foto Boka News

U Kotoru je uhapšeno više osoba u aktivnostima koje se sprovode prema organizovanim kriminalnim grupama, saopštila je Uprava policije (UP) na Tviteru.

Oni su naveli da je u toku zajednička akcija Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) UP i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

“Na području Kotora se sprovode aktivnosti usmjerene prema organizovanim kriminalnim grupama. U toku su pretresi na više lokacija, a više osoba je lišeno slobode”, navela je UP na Tviteru.

Specijalno državno tužilaštvo, saopštilo je da je po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, Odsjek za borbu protiv kriminala, Sektor za suzbijanje teških krivčnih djela lišio slobode M.K., M.Č., D.R. i M.J., i protiv njih, kao i protiv I.B. i V.V., koji su u pritvoru u Crnoj Gori, i R.Z., M.V. i S.J., koji su u bjekstvu, podnijeće izvještaj kao dopunu krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su M.K., M.Č., D.R., M.J., I.B., V.V. i S.J. učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a R.Z. i M.V. krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja.

– Iz dokaza i obavještenja prikupljenih u izviđaju proizilaze osnovi sumnje da je, tokom 2020.godine, od strane R.Z. i M.V., protiv kojih je policija, po nalogu tužilaštva, već podnijela krivičnu prijavu za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, stvorena kriminalna organizacija, sa ciljem da se, u Crnoj Gori, liši života više lica, koji su pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, pa tim i oštećeni J.J. – saopštio je SDT.

Kako navode, lišeni slobode će biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja, u zakonskom roku, a prethodno je policija pretresla njihove stanove i druge prostorije koje koriste, radi pronalaska dokaza i tragova o krivičnim djelima i privremeno oduzela veću količinu vatrenog oružja, ali i novac i pokretnu imovinu za koje postoji sumnja da potiču od kriminalne djelatnosti i koji će biti predmet finansijske istrage.

Najčitanije