23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorske zimske karnevalske fešte – Contra za otvaranje, Karan za zatvaranje fešti

Kotorski karneval 2018. foto Boka News

biće otvorene u subotu 23. februara u 18 sati na glavnom gradskom trgu, koncertom klape “Contra” – saopštio je Organizacioni odbor.

Dječiji maskenbal biće održan u subotu 24. februara u Poslovnom centru „Vukšić” od 15 sati. Za sve maškarane mališane predviđeni su pokloni i zabava uz “The grupu”.

U cilju što bolje promocije Tradicionalnog Karnevala i ove godine, osim u Kotoru, predviđeni su abrumi u Budvi i Tivtu. Abrum u Budvi održaće se 25. februara od 17 sati.

U saradnji sa ŠOSMO „Vida Matjan”, dva sata kasnije u crkvi Svetog duha održaće se „Koncert pod maskama”.

Kotorski karneval – Stare ure

U Tivtu abrum je planiran za 26. februar od 17 sati , a istog dana proći će i ulicama Kotora, oko 18.30. Drugi abrum u Kotoru održaće se dan prije karnevala – 2. marta od 11 sati. Ulicama Starog grada proći će Kapo karnevala, kotorska Gradska muzika i mažoretke udruženja „Fešta” i Plesnog studija „Alisa”.

Nakon toga na Trgu od oružja nastupiće plesna grupa “Infinity dance”, kao uvod u koncert grupe Trio Gušt.

Na velikoj sceni Kulturnog centra nastup će imati plesni studio „Alisa” – 27. februara u 19 sati, dok će dan kasnije u Galeriji Kulturnog centra biti priređena izložba karnevalskih kostima.

„Svi smo mi Fešta” – naziv je XXIV koncerta mažoretki „Fešta” koji će, uz podršku „Feštine akrobatik grupe” biti organizovan na velikoj sceni Kulturnog centra 1. marta od 19 sati.
Na velikom maskenbalu, u Poslovnom centru „Vukšić” 2. marta će od 20 sati goste zabavljati “Tri kvarta” i “Trio Gušt”.

Progam Tradicionalnog Kotorskog Karnevala završava se u nedjelju 3. marta velikom karnevalskom povorkom glavnom gradskom saobraćajnicom, od 15 sati.

Đe ste Kotorani foto Boka News

Suđenje karnevalu biće na Trgu od oružja, a spaljivanje na Maceu.

U karnevalskoj noći nastupiće „Terraross”, poznati feštađunski orkestar iz Pulje i Goran Karan sa bendom „Vagabundo”.

Na dan karnevala iz štampe će izaći humoristično-satirični list „Karampana”. Kutija predviđena za dostavljanje tekstova koji čine sadržaj ovog lista nalazi se na Kamenom kiosku, ispred glavnih gradskih vrata.

Organizator fešte je JU Kulturni centar „Nikola Đurković” Kotor, suorganizator Turističa organizacija Opštine Kotor, partner u organizaciji NVO „Fešta” Kotor, pokrovitelj je Opština Kotor.

Najčitanije