15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Humanitarni bazar

Na predlog Ministarstva prosvete, uz logističku podršku Turističke organizacije opštine Kotor, juče je održan humanitarni sajam suvenira pod sloganom “Sretno dijete- sretan grad”.

Na sajmu su svoje radove prodavala djeca i nastavnici iz JPU “Radost”, osnovnih škola “Njegoš”, “Savo Ilić”, “Nikola Đurković”, “Ivo Visin”, “Veljko Drobnjaković”, djeca iz Resursnog centra za sluh i govor “Dr. Peruta Ivanović”, ŠOSMO ”Vida Matjan” i srednjoškolci iz kotorske gimnazije. Učenici ŠOSMO “Vida Matijan” otvorili su sajam izvođenjem himne Crne Gore.

Ovom prilikom prikupljeno je 850,00 eura koji će biti opredjeljeni za opremanje dnevne bolnice dječijeg odjeljenja u Kotoru.

Koristimo priliku da se zahvalimo divnoj djeci kao i njihovim nastavnicima. Bilo je zadovoljstvo raditi sa njima na ovakvom projektu. Njihov entuzijazam, spremnost da pruže pomoć drugima i osmjeh učinio je ovaj dan posebnim. Takođe se zahvaljujemo svim posjetiocima sajma koji su kupovinom suvenira pomogli humanitarnu akciju, kaže se u saopštenju TO Kotor.

Ambasadork SR Njemačke posjetila TO Kotor

Ambasadorka Njemačke u posjeti TO Kotor
Ambasadorka Njemačke u posjeti TO Kotor

Ambasadork SR Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Steinacker, danas je posjetila TO Kotor.

Direktor Mirza Krcić informisao je ambasadorku o turističkim potencijalima Kotora, njegovim prednostima ali i problemima koji prate turizam u Kotoru,  kao i o mogućnostima njegovog daljeg turističkog razvoja.

Ambasadorka Gudrun Steinacker iskazala je spremnost za pomoć i saradnju u oblasti turizma.

Direktor Krcić u razgovoru posebno je istakao da je veoma važno očuvati ambijentalne vrijednosti  Kotora i Boke Kotorske i zaštiti interese Kotora, posebno kada je u pitanju Luka Kotor a.d., dakle neophodno je da preduzeće Luka Kotor a.d. ostane u većinskom vlasništvu grada.

Ambasadorka Steinacker izrazila je zadovoljstvo i obećala nastavak  saradnje.

Najčitanije