10 C
Kotor

Slušaj online radio

Kreiraju novi turistički proizvod za bolju promociju grada

Herceg Novi – foto Boka News

Kreiranje novih turističkih proizvoda, koji u prethodnom periodu nisu dovoljno zaživjeli a koji će znatno doprinijeti turističkoj ponudi grada, turistička valorizacija tvrđava i spajanje ponude grada i zaleđa u fokusu su plana rada Turističke organizacije Herceg Novog. U pripremi su i konkursi koji će motivisati privrednike, ugostitelje, hotelijere, zakupce plaža da osmisle ponudu na temu „Child frendly destination“.

Prema riječima direktorice TO HN Milje Vitorović, u planu je uvođenje tura koje će objedinjavati sve tvrđave i napraviti ih sadržajnijem i interesantnijem.

-Mi ćemo pronaći sve mehanizme da te ture budu što vidljivije i prodavanije. U gradu su naš najjači adut tvrđave koje imaju bogatu istoriju i trebamo da omogućimo da svaki turista proživi taj naš hercegnovski vremeplov, kazala je Vitorović.

U narednoj godini, kako kaže, trebalo bi više motivisati i privrednike. Predviđeni su konkursi za ugostitelje, hotelijere ili zakupce plaža na temu „Child frendly destination“.

-Oko 80 % naših gostiju je iz Srbije i Republike Srpske, a skoro 45 % njih dolazi porodično sa djecom. Na taj segment treba obratiti pažnju i razvijati ponudu. Mi ćemo objaviti jedan konkurs koji će biti usmjeren na to da se obogati sadržaj za djecu kako bismo olakšali i učinili njihov odmor ljepšim.

Kreiranje novih turističkih proizvoda, koji u prethodnom periodu nisu dovoljno zaživjeli, edukacija osoblja  i spajanje ponude u gradu i zaleđu su stvari koje treba raditi.

-Mi smo imali u Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena turu „Kultura i avantura“. I mislim da je to prava stvar. Moramo da pratimo trendove. Turisti su se promijenili  i kanali promocije i sve moramo maksimalno da koristimo.

U narednom periodu, kako je istakla Vitorović, nastojaće da jačaju sve manifestacije koje se dešavaju van sezone,  obuče ljude za vodiče,  da budu samostalniji i što bolje predstavljaju naš grad.

Izvor:RTHN

Najčitanije