7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kristina Miljenović treća na “London Classical Music Competition”

Kristina Miljenović,

Naša priznata višestruko nagrađivana gitaristkinja Kristina Miljenović, osvojila je u Engleskoj – na online takmičenju “London Classical Music Competition” (LCMC) treću nagradu.

U konkurenciji 750 takmičara iz cijeloga svijeta, sa svih kontinenta: Evrope, Amerike, Azije, Afrike, Australije, uspjela je osvojiti ovo priznanje. Prošla je u prvi krug i ušla je u super finale. Kristina iza sebe ima preko 25 nagrada, sa svjetskih, Internacionalnih i domaćih takmičenja. Dobitnica je nagrade,,Odličan 5 “iz fonda za kvalitet i talente Ministarstva prosvjete, nauke,kulture i sporta. Takođe je i nosilac stipendije za najbolje talentovane učenike Crne Gore. Pred Novu godinu iz samog državnog vrha, iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića, gdje su prepoznali njen talenat, Kristina je dobila novčani poklon. Mlada gitaristkinja bila je u novembru jedna od kandidata,za dodjelu prestižne nagrade,,21 novembar” posebno priznanje Opštine Kotor, koje je najveće gradsko priznanje grada Kotora. Za ovo priznanje nikad niko nije se uspeo kandidovati od mladih tinejdžera.

London Classical Music Competition (LCMC) je međunarodno online takmičenje klasične muzike za muzičare širom svijeta, otvoreno za sve nacionalnosti i uzraste. Takmičenje traži talentovane muzičare,koji imaju odlične muzičke veštine,snažnu ličnost i fantastičnu kreativnost u svom izvođenju.Ima za cilj da podstakne mlade i profesionalne muzičare, da nastupaju i rastu.Svrha festivala je da se otkrije umetnik izuzetne ličnosti. Cilj ovog takmičenja je pokretanje međunarodnih karijera,pronalaženja izvođača, sa izraženom umetničkom ličnošću, scenskim prisustvom,harizmom,talentom i celokupnim umetničkim uticajem izvođača. Svrha festivala je da otkrije mlade talente,tako i izuzetne izvođače,koje su već dostigli profesionalni nivo i da budu deo njihovog puta ka međunarodnim karijerama.

Najčitanije