8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kristini Miljenović druga nagrada na 7. Međunarodnom festivalu gitare “Pleven Guitar Festival 2021”

Kristina Miljenović

Naša priznata, višestruko nagrađivana gitaristiknja Kristina Miljenović osvojila je drugu nagradu na 7. Međunarodnom festivalu gitare “Pleven Guitar Festival 2021” (Bugarska), održanom u online formi, kao jedina učesnica iz Crne Gore.

Učestvovalo je 90 takmičara iz 24 zemlje: Jermenije, Brazila, Bugarske, Češke, Ekvadora, Francuske Nemačke, Grčke, Indije, Indonezije, Italije, Kosova, Letonije, Severne Makedonije, Poljske, Portugala, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovenije, Švajcarske, Tajlanda, SAD-a, sa četiri kontinenta.

Kristini je ovo šesta nagrada u ovoj godini.

Žiri u drugoj kategoriji radio je u sastavu: Stolina Dobreva (Sofija), Stefan Skrilecz (Austrija), Boyan Doychev (Varna), Stefan Trifan (Romania), Sevdalin Stefanov (Varna).

Kristina iza sebe ima 22 nagrade sa internacionalnih  takmičenja. Mlada gitaristkinja je bila u novembru jedna od kandidatkinja za dodelu prestižne nagrade ,,21. novembar” koje je najveće gradsko priznanje grada Kotora. Kandidovali su je ŠOSMO “Vida Matjan” i zajednica Italijana Crne Gore. To je posebno priznanje Opštine Kotor koje se dodeljuje za zasluge od posebnog značaja za grad.

Sama nominacija je uspjeh za Kristinu jer nikada nije kandidovan nijedan tinejdžer iz Kotora. Povodom dana opštine Kotor bila je na prijemu kod gradonačelnika sa najboljim učenicima i studentima koji su prethodne godine imali zapažene rezultate u školovanju. Kristina je bila učesnica koncerta Muzičke škole “Poklon gradu” koji je održan u Crkvi Svetog Duha, takođe povodom Dana opštine Kotor.

Najčitanije