11 C
Kotor

Slušaj online radio

Lisičić: Hapšenje Kovačevića iskorak u vladavini prava, ali i noćna mora za građane Tivta

Ćazim Lisičić – SDP

Hapšenje direktora Uprave za nekretnine (Dragan Kovačević) predstavlja iskorak u polju vladavine prava, ali je sa druge strane postalo noćna mora za građane Tivta, saopštio je danas Ćazim Lisičić, član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP).

“Još od 23.decembra prošle godine, građani i privredni subjekti nisu u mogućnosti da ostvare svoje pravo, da neometano raspolažu svojom imovinom. Slobodan pristup i usluge službe za katastar nepokretnosti Područne jedinice (PJ) Tivat su misaona imenica za brojne građane koji iz dana u dan čekaju pred zatvorenim prostorijama, bez ikakvog istaknutog obavještenja”, istakao je Lisičić.

On je dodao da je potrebna hitna reakcija države i nadležnog ministarstva kako bi se spriječio pad povjerenja u institucije.

Kazao je i da treba da se preduzmu mjere na rješavanje organizacionih i personalnih problema u PJ Tivat.

“Poštovani ministre Spajiću, kada će biti deblokiran rad ove institucije? Kada će biti omogućeno građanima i privrednim subjektima, koji uzgred ne mogu pokrenuti investicije, da ostvaruju svoja prava? Do kada će građani Tivta biti kolateralna šteta korumpirane javne uprave i kada će ona biti reformirana? Rješavanje konkretnih životnih problema građana ne smije biti fraza, već svakodnevna aktivnost, kako bi grad Tivat nastavio da se razvija. SDP apeluje na nadležne da se ovaj problem riješi u što kraćem roku i time građanima omogući ostvarenje prava koje im je zakinuto od 23. decembra”, zaključio je Lisičić.

Najčitanije