21.3 C
Kotor

Slušaj online radio

LPCG Kotor najoštrije osuđuje zabranu promovisanja knjige “Najviši zločini u svijetu“

Centar za kulturu Kotor foto Boka News

“Opštinski odbor Liberalne partije Kotor najoštrije osuđuje odluku menadžmenta JU Kulturnog centra”Nikola Đurković“ Kotor, da ne dozvole, u sali Centra, Crnogorsko-američkoj asocijaciji Cetinje promovisanje knjige “Najviši zločini u istoriji”, kaže se u saopštenju LPCG Kotor.

Ovim činom potvrđena je ona narodna “vuk dlaku mijenja,ali ćud nikad”. Maskirana u demokrate i humaniste, aktuelna crnogorska vlast ne može sakriti svoje ideološko opredjeljenje. Ne osuđujući čin proglašenja koljača za svece može se zaključiti da ga podržavaju. Maskirajući zločin, prikazuju ga kao dobro humano djelo. Vještim maskiranjem, demokratiju i humanizam prikazuju kao svoje opredjeljenje i to toliko vješto rade da i najsumnjičaviji pomisle da je tako.

Svjesni značaja svakog čina i učinka, razotkrivanje istine u službi izbora mjesta naše države u zajednici civilizovanih naroda, čvrsti da u namjeri, koristeći demokratsko pravo, u svemu pa i na skidanje maski sa zločina Crnogorsko-američka asocijacija je društvu ponudila knjigu “Najviši zločini u svijetu“.

Liberalna partija

Ne dozvoljavajući da se u Sali kojom upravljaju održi promocija knjige “Najviši zločini u svijetu” pokazuje ideologiju kotorske aktuelne vlasti.

Odluka menadžmenta JU Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor, centra koji nosi ime narodnog heroja, borca protiv nacističkih zločinaca, da ne dozvoli promociju knjige u njegovoj sali, ponašanje predsjednika Opštine Nikšić, kao i što je orkestriranim divljanjem pod zaštitom policije grupa muškaraca spriječila ukrajinski bend “Ljapis” da održi koncert u Budvi je ideološko opredjeljenje crnogorske vlasti.

Ovo je ogledalo države kojoj na visoku državnu funkciju sjedi mali čovjek, veliki prevarant i manipulator.

Postavlja se pitanje : Kuda ovakvim ponašanjem Vlada vodi Crnu Goru i koje vrijednosti baštini?” saopšteno je danas iz LPCG Kotor.

Najčitanije