20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ukrajina pod novim noćnim granatiranjem

Ukrajina – foto EPA

Približava se prva godišnjica ruske agresije na Ukrajinu. Opća skupština UN-a sljedeći tjedan glasat će o nacrtu rezolucije u kojoj se naglašava “potreba postizanja, što je prije moguće sveobuhvatnog, pravednog i trajnog mira” u skladu s temeljnom Poveljom Ujedinjenih naroda.

Ukrajina je objavila da je u noći na četvrtak ponovno bila meta udara raketa i dronova, kao i snažnog bombardiranja u kojima je poginula najmanje jedna civilna osoba, a uništene su brojne zgrade.

Po ukrajinskim zračnim snagama, 16 od 32 projektila koja je Rusija lansirala tijekom noći oborena su.

– Nažalost, bilo je udara na sjeveru i na zapadu, kao i u regijama Dnipropetrovsk i Kirovohrad, napisao je na Telegramu šef ureda predsjednika Andrij Jermak.

Guverner regije Dnipropetrovsk Serhij Lisak objavio je snimke vatrogasnih kamiona koji pokušavaju ugastiti vatru na pojedinačnim kućama koje su oštećene ili uništene. Najmanje jedna osoba, 79-ogodišnja žena, ubijena je.

Guverner regije Lavova na zapadu Maksim Kozicki rekao je da je jedan udar pogodio “ključnu infrastrukturu”, ali da je požar ugašen. Pritom nije bilo žrtava.

Moskva se sumnjiči da priprema novu veliku ofenzivu krajem zime ili proljeća, nakon mjeseci vojnih neuspjeha i godinu dana nakon početka invazije na Ukrajinu.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije