16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Lučić: Primorac će se konačno vratiti kući

Rekonstruisani bazen u Kotoru

Nema više mogućnosti za dodatna odgađanja, rekonstrukcija zatvorenog bazena u Kotoru je pri kraju i svi radovi biće okončani za petnaestak dana. Nakon toga slijedi tehnički prijem pa je za očekivati da taj sportski objekat u narednom periodu bude stavljen u funkciju – kazao je v. d. Uprave javnih radova Boro Lučić.

Posebno mu je drago, dodaje, što će se Primorac konačno vratiti kući a time i publika na kotorski bazen.

Rekonstrukcija tog sportskog objekta koji odlukom Skupštine opštine Kotor od avgusta nosi ime proslavljenog vaterpoliste Zorana Gopčevića, počela je 2017. godine. Rokovi su probijeni u više navrata. Prvobitno je bilo planirano da se bazen površine 5.400 kvadratnih metara, rekonstruiše u tri faze, kasnije su druga i treća objedinjene kako bi se ubrzao postupak tendera.

Prva faza je započeta u martu 2017. godine i umjesto u julu završena je u decembru iste godine. Radove prve faze je izvodila firma Erlang d.o.o. Podgorica. Tokom 2018. godine pristupilo se procedurama javnih nabavki za ugovaranje preostalih radova koje je neophodno izvesti da bi se objekat stavio u funkciju. Početkom 2019. godine zaključen je ugovor sa podgoričkom firmom Neimar inženjering za realizaciju druge faze projekta rekonstrukcije. Procijenjena vrijednost investicije koja se finansira iz državnog kapitalnog budžeta preko Uprave javnih radova iznosi 4,5 miliona eura.

OBJEKTI

Boro Lučić

Lučić kaže da bi Crna Gora morala više pažnje da posveti infrastrukturi za vodene sportove (,,sve što ide uz more i loptu“) naročito na Primorju, tim prije što je prepoznata po vaterpolu.

– U opštinama na Crnogorskom primorju nedostaju bazeni. Bazen u Herceg Novom ne može se koristiti, nedavno se urušio krov. Čak i kad bude u upotrebi, kada se sanira, treba imati na umu da je taj objekat vlasništvo Instituta ,,Dr Simo Milošević“ i da je njegova osnovna namjena da služi pacijentima. Dakle, treba tražiti lokaciju za novi bazen. Što se tiče ostalih primorskih opština predviđena je gradnja bazena u Baru, moguće i u Budvi – kaže Lučić.

On naglašava da prilikom izgradnje bazena treba voditi računa da omogućavaju Crnoj Gori da bude organizator takmičenja svjetskih razmjera.

– Dakle, treba graditi olimpijske bazene – ocjenjuje Lučić.

Izvor:Pobjeda
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije