15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica – urediće vidikovac na putu Rose – Klinci – Mrkovi i put za Babunce

Luštica – uređenje puta Babunci

Na poluostrvu Luštica u toku je uređenje puta kroz naselje Babunci. U proteklom periodu završeno je košenje i proširivanje puta, a trenutno se radi na pripremama za betoniranje trase duge nekoliko stotina metara. Stanovnicima zaseoka Babunci na ovaj način će biti olakšan pristup gazdinstvima.

Uslijediće i postavljanje javne rasvjete, kao i uređenje vidikovca na proširenju blizu crkve Sv. Pantelejmona, najavljuju iz Mjesne zajednice Luštica.

„Plan nam je da kasnije na vidikovcu postavimo i igralište za djecu i možda sprave za vježbanje na otvorenom, jer vjerujemo da je Luštici neophodno više ovakvih sadržaja“, kazala je predsjednica Mjesne zajednice, Ana Zambelić Pištalo.

Zambelić Pištalo podsjeća da su ovi radovi nastavak aktivnosti na uređenju putne infrastrukture na Luštici, što su projekti od najvećeg značaja za mještane poluostrva.  Sve aktivnosti se sprovode u koordinaciji i sredstvima Mjesne zajedenice i lokalne samouprave.

„Organizovali smo se i želimo da u narednom periodu postepeno rješavamo nagomilane probleme na teritoriji Mjesne zajednice Luštica. Prošle sedmice smo imali konstruktivan sastanak sa predsjednikom Opštine kojeg smo još jedom upoznali sa problemima mještana Luštice i naišli smo na razumijevanje. Tom prilikom su nam prezentovani i projekti koje Opština planira da relizuje na teritoriji Mjesne zajednice“, kaže Zambelić Pištalo.

Kako ističe, uređenje infrastrukture predstavlja prioritet plana rada Mjesne zajednice Luštica za 2021. godinu.

„Naša ambicija je i da se krene u adaptaciju Doma kulture u Klincima, kako bismo na Luštici dobili uređen prostor za okupljanja, društvena i kulturna dešavanja“, ističe predsjednica Mjesne zajednice.

Očekuje se i rješavanje problema javne rasvjete u naselju Đuraševići, za šta se Mjesna zajednica obratila preduzeću „Komunalno-stambeno“.

Zambelić Pištalo najavljuje i da će Mjesna zajednica ove godine obezbijediti novogodišnje paketiće za najmlađe stanovnike Luštice, njih ukupno 25, koji će im biti podijeljeni uoči praznika.

Najčitanije