16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena 22. Hercegnovska likovna scena

Mirjana Konjević-likovna-scena

Više od dvije decenije decembar je u Herceg Novom u znaku likovne scene. Mnoge aktivnosti su izostale ili bitno redukovane, ali odziv na 22. Hercegnovsku likovnu scenu, koja potvrđuje da umjetnost uvijek pronađe put, i ovoga puta je veliki.

Kako je saopšteno iz galerije „Josip Bepo Benković“, „Avatar“,  „Iz ciklusa vajanje svjetlosti“, „Nemirno more“, „Simfonija“, Školjka sa dva bisera“, naslovi su nekih od 43 izložena rada akademskih slikara i autodidakta. Od klasične štafelajne, radova olovkom, grafika, kombinovane akrilik do skulptura i instalacija,  tehnike su koje su zastupljene na ovogodišnjoj likovnoj sceni.

Pored različitih likovnih izraza (motivski pejzaži, figuracija), šarenolikost se ogleda i u generacijskoj pripadnosti i bogatom stvaralačkom pregnuću autora, od kojih su neki praktično na početku, do već ostvarenih i poznatih imena u likovnoj umjetnosti Herceg Novog, Crne Gore i šire.

Vera Glavić-likovna-scena

– Prateći trendove, trudimo se da umjetnost osim na pomenuti,  tradicionalan način, bude dostupna i klikom na link na našem portalu mighn.me, kao i na instagram i facebook profilu – navodi se u saopštenju.

Izložbu, u postavci kustoskinje Jasmine Žitnik, zainteresovani mogu pogledati svakog radnog dana od 8 do 13 časova i tokom januara, uz poštovanje preporučenih epidemioloških mjera.

Najčitanije