18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Mala fešta od naranče: Kreativnost i humanost izlagača

Mala fešta od naranče- foto RTHN

Mala fešta od naranče koja je okupila 23 izlagača rukotvorina i domaćih proizvoda, organizovana je u subotu u Njegoševoj ulici od nekadašnjeg mliječnog restorana do Gradske kafane u Herceg Novom..

U okviru manifestacije pripremljen je i donatorski sto, a sav prihod namjenjen je za kupovinu dijagnostičkog aparata za porodilište bolnice Meljine.

Prema riječima Miline Kovačević iz NVU Ruke, svi izlagači uz svoje proizvode osmislili su neki suvenir ili jelo sa narandžom.

U donatorskoj trpezi učestvovali su restorani, poslastičarnice, hoteli i udruženja građana, a srednjoškolci su se potrudili da torte i slatkiši budu što bolje plasirani.

-Svi su se rado odazvali našem pozivu, tako da smo na donatorskom stolu imali 31 tortu kao i druge delicije iz naših kužina.

Prodaja torti je koncipirana kao i akcija „Zdravlje je umjetnost življenja“ koja traje sa izložbom u Dvorani „Park“, a biće nastavljena koncertom u okviru Dana muzike kada će nastupati nagrađeni učenici Muzičke škole.

Sav prihod namijenjen je kupovini dijagnostičkog aparata za porodilište bolnice Meljine-kazala je Kovačević.

U okviru Male fešte od naranče danas će biti organizovan nedeljni brunch u resto-baru Jadran, koji priređuje kompanija Lajthaus (Lighthouse).

-Ova kompanija podržava naš rad od početka. U ponudi će biti predjela hladna predjela, roštilj, sosova sa narančom, kao i nezaobilazni slatki sto-rekla je Kovačević.

Izvor:RTHN
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije