15 C
Kotor

Slušaj online radio

Mališanima svih vjera i nacija dijelili slatkiše na Pinima

Dodjela paketića

Predstavnici Bratstva srpske pravoslavne omladine „Sveti Pantelejmon“ iz Tivta danas su na gradskoj rivi Pine najmlađim sugrađanima svih vjera i nacija, podijelili veliki brog poklon-paketića.

Poklon paketići sa slatkišima, dijeljeni su na štandu sa obilježjima Bratstva,  svoj djeci koja su se zatekla na Pinima, u susret dočeku Nove godine po starom, julijanskom kalendaru, a koja po aktuelnom, službenom gregorujanskom kalendaru „počinje“ 14.januara.

„Božić Bata se vratio među naš narod hvala bogu.”- prokomentarisao je ovu akciju sveštenik Miajlo Backović koji je sa aktivistima i članovima Bratstva, dijelio djeci paketiće. On je istakao da se Bratstvo pravoslavne omladine “Sveti Pantelejmon” iz Tivta već 30 godina od kako postoji,  bavi se humanitarnim radom i ocijenio da su neprimjerena neka reagovanja na javnoj sceni koje je izazvala slična njihova akcija kada su pred kraj 2020. novogodišnje poklon paketiće podijelili pravcima u svim tivatskim školama, bez obzira na vjeroispovjest ili nacionalnost te djece.

“Želimo da obradujemo sve, a pogotovo naše najmlađe sugrađane. Vidim da se ovih dana digla velika prašina oko paketića koje smo  dijelili ove godine, zbog ove političke situacije i političke scene sa kojom mi iz  Bratstva pravoslavne omladine nemamo nikakve veze. Ove godine je to nekome upalo u oko i bespotrebno je podigao prašinu oko paketića
i oko te dječije radosti, umjesto da se radujemo rođenju Hristovom i u toj svjetlosti rođenja bogomladenca Hrista da proslavimo, te da se  obradujemo i ovim paketićima koji se danas dijele”- istakao je Backović dodajući da je na Pinima za vrlo kratko vremena, podijeljen veliki broj paketića svoj djeci koja su se tu zatekla.

“Nama nije cilj nikakva promocija i nikakav uticaj na djecu. Cilj  nam je da se djeca obraduju slatkišima i da se obraduju rođenju Hristovom. U ovom gradu žive i hrišćani i oni koji to nisu i ovaj praznik je  svih nas, zato što je ovo praznik mira, praznik ljubav. U tom duhu želimo da podelimo i ove paketiće Na kraju stih iz Jevanđelja koji kaže “slava Bogu na visini i na  zemlji mir, među ljudima dobra volja “ najljepša je poruka na ovaj dan kada pravoslavni proslavljaju  Novu godinu”- zaključio je Backović.

Izvor:S.L.

Najčitanije