23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Mamula Island domaćin serije koncerata Operosa festivala – prvi 25. maja u slavu buđenja proljeća

Operosa festival

Tradicija koja traje – Mamula Island i ove godine je domaćin serije koncerata Operosa festivala koja počinje nastupom 25. maja, u slavu buđenja proljeća


Umjetnički performans pod nazivom “Buđenje proljeća i ljubavi” biće održan 25. maja u 20 časova u hotelu Mamula Island, u okviru saradnje sa Operosa Opera Festivalom. Ovo će biti jedinstvena prilika da publika proslavi buđenje proljeća uživajući u najcjenjenijim crnogorskim narodnim pjesmama i odabranim djelima klasične poezije i stvaralaštva regionalnih kompozitora koji će biti izvedeni uz koreografiju savremenog plesa i pratnju virtuoznog zvuka gitare.

Raskošna predstava okuplja renomirane crnogorske talente – soprana Oliveru Tičević i gitaristu Radoša Malidžana, te hvaljenu solistkinju baleta Maju Marković iz ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu. Umjetnički performans će biti održan na pooldeck platou velelepne tvrđave pretvorene u prefinjeni boutique hotel Mamula Island. Koncertom počinje i obilježavanje decenije Operose u Crnoj Gori, kao prvog operskog festivala. Operosa se održava svake godine na tvrđavama nacionalnog nasljeđa – Kanli kula, Forte Mare i Mamula Island.

Saradnja između Mamula Island i Operosa Montenegro Opera Festivala traje već godinama unazad, tokom čega je Mamula Island bila među generalnim pokroviteljima Festivala. Prvi koncert iz programa Operosa Opera Festivala na pozornici Mamula Island održan je u septembru prošle godine, označivši početak kulturnog programa Mamula Island u prvoj fazi otvaranja hotela.

„Mamula Island, kao jedinstveni hotel-ostrvo, upravo postaje inspirativna pozornica za najraznovrsnija kulturna dešavanja i iskreno smo radosni što imamo priliku da ugostimo i sponzorišemo inicijative i događaje koji podržavaju lokalne umjetnike, simbolizuju nacionalni identitet i čuvaju kulturnu nasljeđe lokalne zajednice i crnogorskog naroda“, rekao je Hening A. Šaub (Henning A. Schaub), generalni menadžer hotela. Mamula Island ove godine je domaćin serije koncerata Operosa festivala, sve do jeseni kada će biti izveden koncert Duvačkog kvinteta Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Mamula Island

„Festival Operosa, u svom jubilarnom izdanju ove godine, predstavlja klasičnu muziku i operu kroz međunarodne koprodukcije, operske koncerte i gostovanja, u saradnji regionalnih operskih talenata i renomiranih međunarodnih gostujućih umjetnika“, najavila je Katrin Hataja (Katherine Haataja), izvršna i umjetnička direktorica Operosa Opera Festivala. Hataja je finski mecosporan i osnivačica Operose iza kojeg stoje i Opština Herceg Novi, Vlada Crne Gore i program Kreativna Evropa.

Od aprila ove godine, Mamula Island hotel želi dobrodošlicu svojim gostima i posjetiocima nudeći im individualizovani koncept gostoprimstva, uz spremnost da razvija novu perspektivu kao mjesto susreta umjetnosti, kulture i muzike, njegujući lokalni identitet i međunarodnu kulturnu saradnju.

Za informacije o kulturnim događajima i rezervacije za buduća kulturna dešavanja, kontakt adresa je e-mail events@mamulaisland.com.

Najčitanije