19 C
Kotor

Slušaj online radio

Manifestacija “Biram radost” upotpunila praznično raspoloženje u Herceg Novom

Završnim događajem Manifestacije “Biram radost”, uz bogat program u organizaciji Turističke organizacije Herceg Novi (TOHN), brojni turisti kao i sugrađani ovog grada imali su  priliku da svi zajedno proslave Vaskrs .Program je počeo Bebiron puzijadom, u kojoj je učestvovalo preko 20 mališana.TOHN se potrudila da program bude zabavan i za stariju i mlađu populaciju, te su nakon Puzijade uslijedile brojne igre, takmičenja u nobičnim disciplinama, recitatorski i muzički program za najmlađe za koji je bio zaslužan dječiji hor “ Crvkutići”.

Direktor TO HN, Đorđe Stanojlović kazao je da su uz pomoć Opštine Herceg Novi i gradskih službi uspjeli napraviti krunu manifestacije na Škveru, i naglasio da se ovakav događaj privi put dešava u  gradu.

“Okupili smo veliki broj djece, građana i turista različite dobi što je bio i cilj. Nadamo se da je ova manifestacija donijela jednu novu turističku vrijednost , pa i radost koju ovaj grad zaslužuje”, kazao je on.

Cilj manifestacije je bio da skrene pažnju na Herceg Novi, i da ga predstavi kao porodičnu destinaciju. Direktor TOHN je naglasio da su sa jedne strane ovakvi događaji bitni kada su u pitanju turisti, ali i da veliku radost čine domaćem stanovništvu.

“ Ova manifestacija nije novina u svijetu, to je nešto što smo mi prihvatili i adaptirali je za naše podneblje”, kazao je direktor TOHN.

Stanojlović ističe da je “Biram radost” sjajna najava za predstojeću turističku sezonu, i za sve događaje koji slijede, i naglašava da se TOHN potrudila da za ovu godinu osmisli sasvim drugačiju programsku politiku kada su dešavanja u gradu posrijedi.

Dječiji hor

“Nas za sedam dana čeka svojevrsna uvertira za ljetnju turističku sezonu, to je koncert Dejana Petrovića i Big benda koji će se organizovati 30. aprila u Portonovom. Pozivam sve građane Crne Gore, kao i turiste da nam se priključe”, rekao je on.

Brojni posjetioci imali su priliku da probaju razne delicije koje potiču sa ovog podneblja, a za takvu gozbu zaslužne su bile žene iz Udruženja žena Bonaca, kao i NVO Fešta.

Jako smo zahvalni TOHN što nam je priredila ovakav događaj, kao i na pozivu da sugrađanima i turistima predstavimo naša jela, kazala je Neda Gugić iz NVO Fešta iz Baošića.

“Naše udruženje se uvijek rado odazove na ovakve fešte u regionu. Ovoj se posebno radujemo jer se organizuje prvi put, a nadamo se da će postati tradicija. Konačno nešto lijepo, veselo i pozitivno, prilagođeno za sve uzraste”, kazala je ona.

Takmičenje

Posjetioci prezadovoljni manifestacijom, turisti oduševljeni novskom tradicijom, dok su mještani zadovoljni vrstom druženja.

Posjetilac iz Ciriha kaže da je uvijek srećan kada vidi da neko u organizaciju unese puno truda i mašte.

“Mnogo je lijepo kada spojite kulturu i omladinu, još kada je to pored mora, onda je to pun pogodat”, poručio je on.

Najčitanije