24 C
Kotor

Slušaj online radio

Marinada-savur od plave ribe

Marinada od plave ribe – foto www.bolskiparapet.info

 

Ako vam od pečenja ili priganja ostane ribe, a da vam bude drugačiji gušt, da zavarate nepce drugačijim okusom istoga, očistite je od drača i samo je okrenite na marinadu-savur.

Sastojci:

ostatke “mesa” neke vrste plave ribe (sardele, tune, palamide, skuše) cca 2000g

maslinovog ulja 1 dcl

bijelog vina 2 dcl

vinske ili jabučne kvasine1 dcl

2 srednje kapule

6-7glavica luka(češnjaka)

7 listova petrusimula

lovorov list i grančicu ružmarina

papar i sol

5kriški(fetica) limuna

Priprema:

Na maslinovom ulju ili ulju u koje ste prigali ribu prodinstate (zažutite) kapulu na kolutiće (fetice), dodate ostale začine i zalijete vinom i kvasinom (može se dodati i 1dcl vode prema želji da ne bude žestok savur). Kuvajte oko 10 min.

U posudu posložite komade ribe i zalijte vrućom tečnošću (marinadom). Pustite da se ohladi i po vrhu posložite kriške limuna. Najbolje je jesti nakon 10-12 sati jer je tada dobro marinirana, riba upije sve okuse. Poslužuje se hladno.

Najčitanije