16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Marković: Remont jahti u starom brodogradilištu, nova era za Bijelu i Boku…

Marković u Bijeloj foto Vlada cg

“Biće to nova era ovog mjesta, Boke i Crne Gore i novi zamajac razvoju”, kazao je danas tokom obilaska Brodogradilišta Bijela, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

On je poručio je da očekuje da u starom brodogradilištu počne remont luksuznih jahti.

-Projekti poput ovog koji će Damen realizovati u brodigradilištu Bijela, mijenjaju Crbu Goru u razvojnom pravcu koji žele i očekuju naši građani, poručio je Marković.

Predstavnici Damena i Porto Montenegra predstavili su premijeru Dušku Markoviću planove za pretvaranje Brodogradilišta Bijela u servis za remont luksuznih jahti. Novi dok biće dug 76 m, nosivosti 3.300 t. Planirana instalacija tokom 2019-2020. Remont jahti počinje u sezoni 2020/2021.

U prvoj godini poslovanja želimo da radimo na 14 jahti, a u petoj i šestoj godini na 100 jahti. Znači da nam je potrebno mnogo zaposlenih, oko 450 kazali su predstavnici Damena. Imamo 10.000 zaposlenih u 35 brodogradilišta na 5 kontinenata. Izgradimo 160 plovila svake godine. Naš promet je 2 € mlrd godišnje. Očekujemo da budemo uspješni i u Crnoj Gori

Bijela brodogradilište – animacija

Marković je obišao brodogradilište sa predsjednikom holandskog konzorcijuma Damen Grupa, Komerom Damenom i izvršnim direktorom Investment Corporation of Dubai i predsjednikom Upravnog odbora Porto Montenegra Mohamedom Al Šaibanijem.

 

Najčitanije