25.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Martinović: Crna Gora treba da zauzme model između elitnog i masovnog turizma

Boka Kotorska – foto Stevan Kordić

Crna Gora treba da zauzme model između elitnog i masovnog turizma, takozvani mješoviti model, smatra ministar turizma i ekologije Vladimir Martinović.

– Mislim da je kreiranje tog mješovitog sistema ljekovito za Crnu Goru. Takođe smatram da Crna Gora ima veoma veliki potencijal kada su u pitanju vjerski i zdravstveni turizam – poručio je Martinović i kazao da se intenzivno mora raditi na razvoju tih elemenata.

On je gostujući u emisiji Okvr naveo i da turističku ponudu treba kreirati i kroz buduće finansijske i fiskalne planove Vlade Crne Gore.

Govoreći o stanju u sketoru, Martinović je kazao da je prošao kratak period kako bi se sagledali svi problemi.

– Mi imamo izgrađene brojne turističke kapacitete, brojne turističke komplekse koji nijesu pratili odgovarajuću komunalnu, a ni saobraćajnu infrastrukturu. Stvari su se radile nekim potpuno obrnutim redosledom – kazao je Martinović.

To je, dodaje, jedan veoma velik izazov i za državu.

– Ja sam siguran da će i ministarstvo, naravno u svojim okvirima i nadležnostima, a i Vlada na čelu sa Spajićem, i te kako znati da se nosi sa tim problemima, izazovima, kako bismo uspjeli da ih riješimo. Naravno, to nije moguće preko noći, ali definitivno smatram da su to neki okviri u kojima moramo da se krećemo, da detektujemo probleme – kazao je Martinović.

On je poručio da će te probleme rješavati u narednom periodu, jer država nikako ne smije dozvoliti da turizam bude zanemaren na bilo koji način.

Martinović smatra da Crna Gora treba da zauzme model između elitnog i masovnog turizma, takozvani mješoviti model.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije