14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Masovna pucnjava u saveznoj državi Alabami

Mjesto zločina
Foto: Alex Gladden / Montgomery Advertiser

Novi masakr u SAD-u. Najmanje četiri osobe ubijene su u pucnjavi na proslavi 16. rođendana u gradu Dadeville-u u saveznoj državi Alabami. Dvadesetak osoba je ozlijeđeno, većinom tinejdžera koji su bili na rođendanu. Policija za sada nije objavila tko je osumnjičeni za pokolj, koji je bio motiv, ni ostale informacije. Izvori iz ALEA-a navode kako je u pucnjavi barem dvadeset ozlijeđenih.

Masovna pucnjava na proslavi rođendana u saveznoj državi Alabami potresla je Dadeville, gradić od tri tisuće stanovnika. ALEA prenosi kako je se pucnjava dogodila u subotu oko 22:30. Tvrde kako ne postoje saznanja o tome zašto je došlo do pucnjave.

– Ovo jutro tugujem sa stanovnicima Dadeville-a i širom populacijom države Alabame. U našoj svezoj državi nema mjesta za nasilne zločine i tijesno surađujemo sa Agencijom za provođenje zakona savezne države Alabame, oglasila se guvernerica Kay Ivey putem Twittera.

Pastor Ben Hayes koji služi kao kapelan za policijsku upravu u Dadeville-u i lokalnu srednju školu, rekao je da su većina žrtava tinejdžeri jer se pucnjava odvila na proslavi šesnaestog rođendana. Tvrdi da je ova pucnjava iznimno potresla grad jer je kako tvrdi, bilo koja vrsta zločina u ovom mjestu iznimno rijetka.

– Jedan od mladića koji su ubijeni bio je lokalna sportska zvijezda, odličan čovjek. Poznavao sam mnoge od ovih učenika. Dadeville je maleni grad i ovo će utjecati na svakog u okolici, tvrdi Hayes.

Prije nekoliko tjedana dogodile su se dvije masovne pucnjave u susjednim državama Tennessee i Kentucky. U njima je smrtno stradalo jedanaestero ljudi, a ranjeno ih je devet.

Zbog oružanih incidenata, lokalni dužnosnici su prošle sedmice pozvali na strože mjere kontrole oružja.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije