12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Sljedećeg vikenda Herceg Novi je opet evropski centar devete umjetnosti

HSF

Herceg Novi će i ovog proljeća biti evropski centar stripa, jer kao glavni gost VIII Hercegnovskog strip vikenda pod nazivom „FumOTTO“ , koji se održava od petka 21. aprila do nedelje 23. aprila, stiže fenomenalni Zerokalkare, globalni fenomen i trenutno najveće ime devete umjetnosti u Italiji!

Hercegnovsko Udruženje ljubitelja stripova u saradnji sa stalnim partnerima Ambasadom republike Italije i Opštinom Herceg Novi, ponovo se potrudilo da priredi atraktivan kulturno-zabavni i edukativni program koji naš grad stavlja u sam vrh evropske i svjetske strip scene.

Bogat program će biti otvoren izložbom specijalnog gosta u galeriji „Josip Bepo Benković“ u petak, 21. aprila, dok će dnevni programi crtanja za fanove, berze stripa, radionica, prezentacija i humanitarnih akcija biti održani u Dvorani Park u subotu 22. aprila i na Šetalištu Pet Danica, kod kafea „Đir“ u nedelju, 23. aprila.

Kao što su to stalni posjetioci HSF-a i navikli, neće izostati ni spektakularan muzički sadržaj, pa će tako u subotu veče, 22. aprila po prvi put u Herceg Novom nastupiti sjajni rok bend „Repetitor“ kao glavne zvijezde programa, dok će za žurke otvaranja i zatvaranja vikenda biti zaduženi stalni prijatelji festivala Low Voltage i DJ BodziE. Kao i uvijek, svi programi koje organizuje HSF besplatni su za posjetioce.

Foto-Zero-HSF

Specijalni gost Zerokalkare dolazi u pratnji urednika i suvlasnika izdavačke kuće „Bao Publishing“ Mikelea Foskinija, a tribinu na kojoj će se predstaviti i umjetnik i izdavač, moderiraće glavni i odgovorni urednik izdavačke kuće „Veseli četvrtak“ iz Beograda, Dušan Mladenović.

Osim italijanskog fenomena, na FumOTTO vikendu naći će se i Ambasador HSF-a u svijetu, legendarni Vilijam Simpson, kao i velike zvijezde Marvela, Dalibor Talajić i Mirko Čolak, zatim zvijezde francuske strip scene Jovan Ukropina i Filip Andronik. Uz njih, tu će biti najbolji strip stvaraoci regiona, Štef Bartolić, Krešimir Biuk, Tihomir Tikulin Tico, Tatjana Vidojević, Milan Mišić, Kostja Ribnik, Vlada Marković Luni, te zvijezde domaće scene Aleksandar i Andrija Vujošević, Miodrag Spasojević, Đorđe Kamenarović i plejada mladih crnogorskih autorki i autora koji će se po prvi put predstaviti hercegnovskoj publici. Naravno, lista gostiju nije konačna, jer HSF uvijek sprema poneko iznenađenje za kraj.

Plakat-za-FumOTTO – HSF

Osmi Hercegnovski strip vikend pridružiće se i humanitarnoj akciji „Za Snežu,“ pa će posjetioci festivala moći da kupe HSF postere, majice i memorabiliju po simboličnim cijenama od čega će sav prihod ići za liječenje naše sugrađanke.

Kompletan program VIII Hercegnovskog strip vikenda FumOTTO:

VIII Hercegnovski strip vikend – FumOTTO, 21 – 23. APRIL 2021.

PROGRAM:

Petak, 21. april

12:00 OŠ “Dašo Pavičić”, Herceg Novi

–       Radionica stripa za učenike OŠ

20:00 Galerija Josip Bepo Benković, Herceg Novi

–         Svečano otvaranje

–         Izložba „Zerokalkare”

22:00 Twins, Igalo

–         HSF žurka – Low voltage live

Subota, 22. april

11:00 – 19:00 Foaje Dvorane Park , Herceg Novi

–         Crtanje za fanove

–         Crtanje na majicama

–         Berza stripa

–         Radionice crtanja stripa

–         Humanitarna akcija “Za Snežu”

12:00 – 13:00 Foaje Dvorane Park, Herceg Novi

–         Predstavljanje: Mikele Rek – Zerocalcare, Mikele Foskini – BAO Publishing;

Moderator: Dušan Mladenović

22:00 – 01:00 Amfiteatar Hercegnovskog Pozorišta, Herceg Novi

–         HSF žurka – Koncert „Repetitor”

Nedjelja, 23. april

11:00 – 17:00 Kafe Đir,  Šetalište Pet Danica, Herceg Novi

–         Crtanje za fanove

–         Crtanje na majicama

–         Berza stripova

–         Humanitarna akcija “Za Snežu”

–         Muzička podrška DJ BodziE

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije