21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodna brdska auto trka Podi Meridian 2023. – očekuje se oko 100 takmičara

AMSK PODI HN

Međunarodna brdska auto trka Podi Meridian 2023 (MBAT Podi Meridian 2023) i KUP, osmi put, održace se u Herceg Novom na Podima od 29.09. do 01.10.

Na ovogodisnjoj MBAT Podi Meridian 2023 očekuje se oko 100 takmičara/vozača iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Srbije, Albanije, Makedonije i Italije.

Takmicari ce se za MBAT i KUP  oprobati na stazi dugačkoj 4.465m.

Bozidar – Bosko Radovic, direktor trke kazao je da ce takmicari ovogodisnju  MBAT i KUP voziti na duzoj stazi nego sto je to bilo prethodnih godina.

” Trka je,ove godine, zahtjevnija i u finasijskom i u organizacionom smislu,ali to je ono sto smo kao organizatori ocekivali, jer to je i pokazatelj da je tradicionalna MBAT Podi iz godine u godinu sve bolja i kvalitetnija. U prilog tome je i cinjenica da svake godine imamo veci broj takmicara, kao i to da su, podsjecam, proslogodisnju trku posmatrali  predstvanici Medjunarodne automobilske federacije – FIA na njihovu inicijativu.” istakao je Radovic. Radovic je kazao i to da ce ove godine box za vozila i takmicare biti na novoj lokaciji, u blizini starta staze, u Meljinama.

Bozidar Bosko Radovic direktor MBAT

“Nova lokacija za box je mnogo kvalitetnija od prethodne, jer je u potpunosti zatvorena i natkrivena, te je samim tim pogodna za takmicare i njihova vozila u slucaju losijih vremenskih uslova, kazao je Radovic. On je dodao i to da ce se na predstojecem sportskom dogadjaju, prvi put u Crnoj Gori, organizovati i takmicenje Oldtimer-a.

“Drago nam je sto je Savez Oldtimera kao i njihov predstavnik Zeljko Knezevic prepoznao znacaj Medjunarodne brdske trke na Podima, tako da sve ljubitelje automobilizma, pored tradicionalne MBAT, ocekuje i trka Olditemera, koja se prvi put organizuje u nasoj zemlji.”, naglasio je Radovic.

Važnosti sportskog događaja doprinijeće i prisustvo aktuelnih referentnih crnogorskih vozača kao što su: Željko Bato Banićević, Vasilije Jakšić (šampion Evrope u dvije kategorije), Veljko Stanišić (vice šampion CEZ-a 2022), Luka Špadijer (pobjednik CEZ-a 2021), Spasoje Nikolić (zaslužni sportista grada Herceg Novog 2022 i šampion u svojoj klasi 2022) najmlađa zlatna kaciga u Crnoj Gori Marko Adžić, kao i mnogi drugi domaći i internacionalni vozači.

AMSK PODI HN

Organizator MBAT Podi Meridian 2023 i KUP-a je AMSK-Podi Herceg Novi, koji je ujedno najmlađi organizator ove vrste takmičenja u Crnoj Gori. Pored MBAT i KUP-a, tokom oba takmičarska dana posjetioci i ljubitelji auto sporta dodatno ce uzivati uz bogat kulturno-zabavni program. Ovo iz razloga što je MBAT dodatno prepoznata, pored sportskog karaktera, i kao turistička manifetsacija, koja okuplja veliki broj turista i ljubitelja sporta.

Kompletna organizacija imaće punu medijsku pokrivenost (elektronski,štampani mediji) kao i outdoor mediji (video BB), LIVE prenos oba dana, kao i aktivnosti na društvenim mrežama.

Generalni sponzor MBAT Podi Meridian 2023 je Meridian bet, a podrsku su dali i kompanija Carine i Opstina Herceg Novi, kao i brojni prijatelji auto sporta.

Najčitanije