13 C
Kotor

Slušaj online radio

Micev: Od sljedeće sedmice opet vrućine, temperature oko 37 stepeni

Boka Kotorska – foto Boka News

Meteorolog Branko Micev saopštio je da će u Crnoj Gori od ponedjeljka, 5. septembra, biti veoma toplo za ovo doba godine, sa maksimalnim temperaturama od oko 37 stepeni. Kazao je i da će u naredna dva dana biti više sunčanog vremena, ali sa popodnevnm uslovima za lokalno kratkotrajnu kišu sa grmljavinskim procesima. U petak će biti promjenljivo oblačno sa kišom.

Micev je emisiji “Dobro jutro Crna Goro”, na TVCG, kazao i da je juče u Podgorici palo šest litara kiše po metru kvadratnom, što je uticalo na blagi porast vodostaja Morače i ohrabruje za stanje u hridrološkom sistemu. Najviše kiše bilo je u Rožajama – 34 litra po metru kvadratnom.

Temperatura u Crnoj Gori je, kako je istakao, u granicama klimatske normale. Gledaocima Jutarnjeg programa saopštio i kuriozitet – jutros je u Baru temperatura vazduha bila 25 stepeni, a mora 26.

Za dane vikenda očekuje se priliv toplog vazduha, biće prilično sunčano i uglavnom suvo vrijeme.

“Samo u planinama biće uslova za loklano kratkotrajnu kišu”, kazao je Micev.

Od ponedjeljaka, 5. septembra, pod uticajem termobaričkog grebena, biće stabilno – sunčano vrijeme i veoma toplo za ovo doba godine, sa maksimalnim temperaturama od oko 37 stepeni.

Micev je naveo da početak septembra zna da bude topao, sa temperaturama znatno iznad klimatske normale i podsjetio na 2020. godinu, kada je od 7. do 17. septembra bilo stalno preko 34 stepena.

Izvor:CdM

Najčitanije