23 C
Kotor

Slušaj online radio

Mimoza okupila Beograđane

Karavan mimoze u Beogradu

Karavan 50. Praznika mimoze u Beogradu izazvao je pozitivne reakcije građana i posjetilaca u Knez Mihajlovoj. Defileom Gradske muzike, mažoretki, trombonjera i maškara dočarana je vedra i topla atmosfera hercegnovskog festivala, uprkos činjenici da je u subotu u Beogradu nekoliko sati pred ovaj nastup padao snijeg.

“Ovolika posjećenost defilea u Knez Mihajlovoj pokazuje koliko Beograđani vole Herceg Novi i mimozu”, istakla je potredsjednica Opštine Herceg Novi, Danijela Đurović i pozvala Beograđane, građane Srbije i regiona da se pridruže na festivalu.

Počasna građanka Herceg Novog, glumica Tanja Bošković bila je sa Novljanima u Knez Mihajlovoj i poručila od srca: Nemojte propustiti Praznik mimoze!

Karavan mimoze u Beogradu

Prema njenim riječima novski praznik je savršenstvo.

-To su dani vina i druženja, ljubavi, dani kada možete da sretnete nekog epohalnog. Herceg Novi ima najlepše šetalište, gde cvetaju ruže u januaru i februaru. Beograd i Herceg Novi su povezani davno, imaju „fantastičnu dobrotu“ koja ih ujedinjue – uvjerena je Tanja Bošković.

Karavan mimoze u Beogradu

Defileu je prethodio prijem za predstavnike Opštine Herceg Novi, na čelu sa predsjednikom Stevanom Katićem, upriličen u Gradskoj opštini Stari grad, na čijoj teritoriji je i organizovan Karavan mimoze. Predsjednik Katić je uručio predsjedniku GO Stari grad Marku Bastaću plaketu 50. Praznika mimoze, u znak zahvalnosti što je Praznik mimoze i ove godine uspješno predstavljen u srcu Beograda.

Karavan mimoze u Beogradu

Nakon defilea upriličen je prijem u Ambasadi Crne Gore u Srbiji, čiji predstavnici su takođe pratili defile. Čelnike Opštine Herceg Novi ugostio je ministar savjetnik Vule Tomašević sa saradnicima, kojem je predsjednik Katić uručio prigodne poklone.

Karavan mimoze u Beogradu

Gostovanje Karavana mimoze u Beogradu nastavak je tradicije, a sve što smo pokazali i sve što je obuhvaćeno kvalitetnim programom festivala najbolja je promocije ne samo Herceg Novog, već i Crne Gore i Mediterana, ocjenio je član Direkcije Praznika mimoze, Zoran Živković.

Podsjećamo, povodom jubileja Praznik mimoze trajaće 50 dana, od 1. februara do 23. marta. Svečano otvaranje zakazano je za 1. februar, a nastupiće najveća muzička zvijezda u regionu, Zdravko Čolić.

Najčitanije