7 C
Kotor

Slušaj online radio

Mimoza osvojila i Trebinje: Komšije stižu na feštu

Mimoza u Trebinju

Karavan 55. Praznika mimoze u subotu je posjetio Trebinje, pobratimski grad Herceg Novog i pozvao mještane i goste na hercegnovsku feštu od 15. februara do 3. marta. Moć kojom duže od pola vijeka privlači i zove na radost i slavlje u čast proljeća, života i prijateljstva, mimoza je pokazala i u gradu pod Leotarom okupivši mještane i goste koji su pratili svečani defile od hotela Leotar do Centra za kulturu Trebinja.

Program je muzikom, na platou pod platanima, započela Vokalna grupa Lira, dok su u svečanom defileu bile mažoretke prvog ansambla, zatim mlađe i male mažoretke, Gradska muzika HN, trombonjeri i Maškare – Herceg Novi.

Mimoza u Trebinju

Sa grančicom mimoze u ruci najlakše je bilo uhvatiti ritam koračnice, fotografisati trenutak za pamćenje i dati obećanje da stižu u Herceg Novi!

Direktorica JUK Herceg Fest Tatjana Ateljević podjestila je da je Trebinje naš pobratimski grad, sa kojim nas vezuju dublje i jače veze.

Mimoza u Trebinju

“Trudimo se svake godine da u Trebinje dođemo u punom sastavu i pozovemo prisutne na Praznik mimoze, koji predstavlja radost života, prijateljsku, otvorenu manifestaciju, koja živi 55 godina. Nije lako, pogotovo u današnje vrijeme, održati toliko dugu tradiciju, srećna sam što smo u tome uspjeli, što nam dolaze ljudi iz cijelog regiona”, istakla je Ateljević.

Mimoza u Trebinju

Defileu su pored predstavnika opštine Herceg Novi, sekretarke za kulturu Ane Zambelić Pištalo, direktorice JUK Herceg Fest Tatajne Ateljević, prisustvovale i predstvanice odjeljenja za kulturu Grada Trebinja Tanja Tomić, Tanja Babić i Ana Sorejić.

Takođe, predstavnici Turističke organizacije HN su dijelili promotivni materijal 55. Praznika mimoze. Organizatori Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Herceg Novi Tourism Board – Turistička organizacija Herceg Novi i JUK Herceg Fest.

Mimoza u Trebinju

Kompletan program dostupan je na praznikmimoze.me, fb profilu Praznik Mimoze Herceg Novi, instagram profilu praznikmimoze.me.

Najčitanije