21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Miranović: Struka će odlučiti hoće li građani Srbije moći u CG bez karantina

Vesna Miranović

Struka će odlučiti hoćemo li otvoriti granice prema Srbiji na osnovu odgovora koji ćemo dobiti od Instituta za javno zdravlje Srbije “Milan Jovanović Batut” – rekla je pomoćnica ministra zdravlja Vesna Miranović u “Bojama jutra” na Televiziji Vijesti.

Nakon što je Srbija objavila da je u danu izliječeno više od 4.000 oboljelih od koronavirusa Institut za javno zdravlje tražio je pojašnjenje od kolega iz Srbije.

– Kakvu su metodologiju primijenili, šta se to promijenilo tokom noći, koja su objašnjenja – to ćemo vidjeti. Ne bavimo se politikom, nas interesuje naša država – naglasila je Miranović.

Neobično u ovoj priči je, prema njenim riječima, to što su u Srbiji prethodno testirali dva puta, a sada jednom.

– Institut za javno zdravlje Crne Gore donio je određene protokole po kojima smo se vodili, gdje je pacijent od trenutka otkako nije imao simptome dva puta testiran i test je trebalo da bude negativan. To se odlično pokazalo. Bili smo potpuno bezbjedni. Koji je princip Srbija preduzela, vidjećemo. Nas isključuivo interesuje naša država – rekla je Miranović.

Ona je dodala da ne bi razmatrala političke izjave.

– Razmatramo rizik koji stanovništvo Crne Gore može da istrpi ne posmatramo zemlju posebno. Rizik mora da bude na najnižem nivou. Nema potrebe da se raspravljamo jedni sa drugima – istakla je Miranović.

Govoreći o otvaranju granica drugih zemalja za građane Crne Gore kazala je da je to stvar diplomatije.

– Ne treba da razmišljamo ko proširuje spiskove i na koji način. Hoće li da nas uvrste u spisak, to je stvar diplomatije – ocijenila je Miranović.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije