8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Morski kuvar – Lignje punjene blitvom

Punjene lignje blitvom

SASTOJCI:
500 gr blitve
2 krompira
1 kg liganja srednje veličine
100 gr sira
2-3 režnja češnjaka
kapula
peršun
1 dcl bijelog vina
sol, papar

PRIPREMA:

Skuvajte blitvu s krompirom, ocijedite i začinite sa paprom, maslinovim uljem i malo češnjaka sitno nasjeckanog.

Lignje očistite. U pola skuvane blitve dodajte sir. S tim napunite lignje pa ih zatvorite čačkalicom. U malu teću stavite sitno nasjeckanu kapulu, dodajte ostatak skuhane blitve i po tome posložite napunjene lignje.

Zalijte sa bijelim vinom, malo maslinova ulja, posolite, popaprite i stavite u zagrijanu pećnicu pola sata prekriveno folijom, a onda još petnaestak minuta pecite otkriveno na 180 C.

Najčitanije