13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Najmanje 32 mrtva u dvjema prometnim nesrećama

Policija – Foto: Ilustracija / Shutterstock

Najmanje su 32 osobe izgubile život, a 50 ih je ozlijeđeno u subotu u dvjema prometnim nesrećama na jugoistoku Turske, izvijestila su turska glasila.

U prvoj nesreći u kojoj su sudjelovali vozilo hitne medicinske pomoći i autobus poginulo je 16 a ozlijeđena je 21 osoba na autocesti između Gaziantepa i Nizipa.

Kako je objavila turska novinska agencija DHA, u vozilo hitne pomoći, vatrogasni kamion i vozilo s novinarskom ekipom koji su išli na mjesto nesreće svom je silinom udario autobus koji je išao istom autocestom.

Među 16 poginulih su četvorica spasilaca, trojica vatrogasaca i dvoje novinara ruske agencije Ilhas, pišu tamošnji mediji.

Na snimkama agencije DHA vidi se uništen stražnji dio vozila hitne pomoći i prevrnut autobus kojemu je potpuno uništen prednji kraj.

Nekoliko sati poslije, još 16 osoba je izgubilo život a tridesetak je ozlijeđeno 250 km istočnije, u nesreći u kojoj je sudjelovao teretnjak, rekao je turski ministar zdravstva Fahrettin Koca.

– Šesnaest ljudi je poginulo, a 29 je ozlijeđeno, među kojima osmero teško, u nesreći koja se dogodila kada se kamion zbog otkazivanja kočnica zaletio u prolaznike u Deriku, u pokrajini Mardinu, objavio je Koca na Twitteru.

Na video snimkama koje su objavili turski mediji vidi se vozač koji gubi kontrolu nad teretnjakom, punom brzinom udara u nekoliko drugih vozila i u pješake koji bježe.

Službena turska agencija Anadolu piše da se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri vozila dogodila na istom mjestu malo ranije, a teretnjak se zaletio u spasioce koji su stigli na mjesto nesreće.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije